Jehněčí kotlety s kořením chermoula
- Celková doba 21 min
- 15 min
Příprava - 6 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
30 g Petržel
30 g Koriandr
2 strou. Česnek
1 čl Římský kmín
1 čl Paprika
1 čl Chilli vločky
1 Citrónová šťáva
20 cl Olivový olej
Sůl, pepř
8 Kvalitní jehněčí kotlety
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /6
Omyjte petrželku a koriandr, osušte je a nasekejte na jemno. Nadrťte česnek.
30g Petržel 30g Koriandr 2strou. Česnek
Fáze 2 /6
Petrželku, koriandr a česnek dejte do mísy. Bylinky promíchejte a co nejvíce rozdrťte. Můžete to udělat také v hmoždíři. Přidejte římský kmín, papriku, chilli vločky, sůl a pepř a dobře promíchejte. Přilijte citronovou šťávu a olivový olej. Promíchejte a postavte stranou.
1čl Římský kmín 1čl Paprika 1čl Chilli vločky 1 Citrónová šťáva 20cl Olivový olej Sůl, pepř
Fáze 3 /6
Jehněčí kotlety vyjměte z chladničky 30 minut před tepelnou úpravou.
8 Kvalitní jehněčí kotlety
Fáze 4 /6
Těsně před tepelnou úpravou ještě marinádu jednou promíchejte a ponořte do ní střed kotlet.
Fáze 5 /6
Dejte je do přístroje Easy Fry a nastavte program GRILL na 6 minut. Maso uvnitř jehněčích kotlet by mělo zůstat růžové. Máte-li rádi více propečené maso, můžete je péci o něco málo déle.
Fáze 6 /6
Podávejte s čerstvým salátem a napařenou zeleninou. Zbytek marinády s kořením chermoula podávejte v malé misce jako přílohu.