Rum baba
- Celková doba 1 hod. 50 min
- 30 min
Příprava - 20 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (3)
Přísady
6 os.
125 g Hladká mouka
50 g Máslo
2 Vejce
1 Žloutek
1.5 cl Mléko
15 g Moučkový cukr
15 g Kvasnice
50 g Třtinový cukr
3 cl Rum
20 cl Voda
1 Citrón
Příslušenství
Hnětací hák Flex metla
Příprava
Fáze 1 /11
Do mísy stroje vlijte mléko, přidejte vejce a cukr krupice, poté stiskněte "Start".
Fáze 2 /11
Do mísy přidejte mouku a droždí a stiskněte "Start".
Fáze 3 /11
Poté přidejte změklé máslo (předtím ponechané při pokojové teplotě) a stiskněte "Start".
Fáze 4 /11
Těsto přemístěte do vytlačovacího sáčku.
Fáze 5 /11
Naplňte 4 malé vymaštěné kovové formy.
Fáze 6 /11
Formičky zakryjte kuchyňskou utěrkou a nechte 1 hodinu kynout.
Fáze 7 /11
V malém hrnci ohřejte vodu s třtinovým cukrem, citronovou kůrou a rumem: před varem vypněte ohřev a nechte vychladnout.
Fáze 8 /11
Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
Fáze 9 /11
Bábovičky pečte v troubě 20 minut na 180 stupňů.
Fáze 10 /11
Až budou hotové, ještě teplé je ponořte do sirupu v hrnci, aby se nasákly.
Fáze 11 /11
Bábovičky můžete uchovávat v sirupu po dobu 1 týdne v lednici a servírovat celé nebo překrojené napůl a plněné šlehačkou.