Rum baba - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Rum baba

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 50 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

6 os.

  • 125 g Hladká mouka

  • 50 g Máslo

  • 2 Vejce

  • 1 Žloutek

  • 1.5 cl Mléko

  • 15 g Moučkový cukr

  • 15 g Kvasnice

  • 50 g Třtinový cukr

  • 3 cl Rum

  • 20 cl Voda

  • 1 Citrón

Příslušenství

  • Hnětací hák
    Hnětací hák
  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /11

Do mísy stroje vlijte mléko, přidejte vejce a cukr krupice, poté stiskněte "Start".

  • 2 Vejce
  • 1 Žloutek
  • 1.5cl Mléko
  • 15g Moučkový cukr
  • Flex metla

Fáze 2 /11

Do mísy přidejte mouku a droždí a stiskněte "Start".

  • 125g Hladká mouka
  • 15g Kvasnice
  • Hnětací hák

Fáze 3 /11

Poté přidejte změklé máslo (předtím ponechané při pokojové teplotě) a stiskněte "Start".

  • 50g Máslo
  • Hnětací hák

Fáze 4 /11

Těsto přemístěte do vytlačovacího sáčku.

Fáze 5 /11

Naplňte 4 malé vymaštěné kovové formy.

Fáze 6 /11

Formičky zakryjte kuchyňskou utěrkou a nechte 1 hodinu kynout.

Fáze 7 /11

V malém hrnci ohřejte vodu s třtinovým cukrem, citronovou kůrou a rumem: před varem vypněte ohřev a nechte vychladnout.

  • 50g Třtinový cukr
  • 3cl Rum
  • 20cl Voda
  • 1 Citrón

Fáze 8 /11

Předehřejte si troubu na 180 stupňů.

Fáze 9 /11

Bábovičky pečte v troubě 20 minut na 180 stupňů.

Fáze 10 /11

Až budou hotové, ještě teplé je ponořte do sirupu v hrnci, aby se nasákly.

Fáze 11 /11

Bábovičky můžete uchovávat v sirupu po dobu 1 týdne v lednici a servírovat celé nebo překrojené napůl a plněné šlehačkou.