Rizoto s krevetami a klementinkami - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Rizoto s krevetami a klementinkami

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 16 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    6 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 280 g Rýže na rizoto

  • 1 Cibule, oloupaná a jemně nasekaná

  • 560 ml Zeleninový vývar (nebo rybí vývar)

  • 80 g Strouhaný parmazán

  • 28 Vyloupané ocasy syrových krevet královských (velikost 12/16)

  • 4 pl. Olivový olej

  • 6 ml Whisky

  • 4 Klementinky (připravit kůru a dílky)

  • 2 pl. Mascarpone

  • 1 pl. Hladkolistá petržel, jemně nasekaná

Příprava

Fáze 1 /8

Připravte si ingredience.

Fáze 2 /8

Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte.

Fáze 3 /8

Připravte si kůru a dílky klementinek.

Fáze 4 /8

Do nádoby nalijte polovinu oleje. Královské krevety okořeňte.

Fáze 5 /8

Krevety osmahněte, 1 minutu na každé straně. Nádobu podlijte whisky. Maso vyjměte. Přidejte zbytek oleje, cibuli a rýži. Osmahněte.

Fáze 6 /8

Přidejte zeleninový vývar a kůru z klementinek.

Fáze 7 /8

Doba vaření: 6 minut

Fáze 8 /8

Zamíchejte. Přidejte krevety a všechny zbylé ingredience. Zamíchejte. Podávejte.