Rizoto s borůvkami a kozím sýrem - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Rizoto s borůvkami a kozím sýrem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 19 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    9 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 125 g Čerstvé borůvky

  • 100 g Houby / žampiony

  • 1 Šalotka

  • 120 g Rýže Arborio

  • 5 cl Bílé víno

  • 30 cl Zeleninový vývar

  • 25 g Jemně osolené máslo

  • 50 g Čerstvý kozí sýr

  • Olivový olej

Příprava

Fáze 1 /6

Připravte si ingredience.

  • 125g Čerstvé borůvky
  • 100g Houby / žampiony
  • 1 Šalotka
  • 120g Rýže Arborio
  • 5cl Bílé víno
  • 30cl Zeleninový vývar
  • 25g Jemně osolené máslo
  • 50g Čerstvý kozí sýr
  • Olivový olej

Fáze 2 /6

Rozmixujte většinu borůvek, ale pár si nechte na ozdobu. Do hrnce nalijte 1 lžíci olivového oleje.

  • 125g Čerstvé borůvky
  • Olivový olej

Fáze 3 /6

Osmahněte houby. Dejte stranou. Zalijte 2 lžícemi oleje a orestujte šalotku a rýži.

  • 100g Houby / žampiony
  • 1 Šalotka
  • 120g Rýže Arborio
  • Olivový olej

Fáze 4 /6

Zalijte vínem a zredukujte. Zalijte vývarem.

  • 5cl Bílé víno
  • 30cl Zeleninový vývar

Fáze 5 /6

Tlakové vaření.

Fáze 6 /6

Poduste doměkka s máslem, borůvkami a houbami.

  • 125g Čerstvé borůvky
  • 100g Houby / žampiony
  • 25g Jemně osolené máslo