Rýže Biryani
- Celková doba 23 min
- 18 min
Příprava - 5 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
200 g Rýže Basmati, důkladně propláchnutá ve studené vodě
1.5 špet. Mletý šafrán
3 pl. Indická směs koření
20 g Vyloupané pistácie
2 pl. Podzemnicový olej
200 g Lilek, omytý a nakrájený na malé kostky
1 Červená cibule, oloupaná a nasekaná
150 g Zelené fazolky, omyté a nakrájené na třetiny
100 g Mražený hrášek
40 g Rozinky
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /9
Lilky omyjte a nakrájejte na kostičky.
Fáze 3 /9
Oloupejte a najemno nasekejte červenou cibuli.
Fáze 4 /9
Zelené fazolky omyjte a nakrájejte na třetiny.
Fáze 5 /9
Do nádoby nalijte olej.
Fáze 6 /9
Přidejte koření a lilek. Restujte po dobu 5 minut. Přidejte cibuli, zelené fazolky, rozinky a hrášek. 2 minuty povařte. Přidejte sůl.
Fáze 7 /9
Odložte stranou. Do nádoby přidejte rýži a dvojnásobné množství vody. Přidejte šafrán. Přidejte sůl.
Fáze 8 /9
Doba vaření: 5 minut
Fáze 9 /9
Přidejte vařenou zeleninu a pistácie. Zamíchejte. Podávejte s masem nebo rybou.