Quiche Lorraine
- Celková doba 55 min
- 20 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
6 os.
200 g Opečená slanina
1 Vejce
4 Žloutky
25 cl Smetana s 30 % tuku
Sůl, pepř
2 špet. Strouhaný muškátový oříšek
1 Linecké těsto
130 g Strouhaný sýr
Příprava
Fáze 1 /7
Na pánvi bez přidaného tuku opékejte kostičky slaniny 2 až 3 minuty. Nechte okapat.
Fáze 2 /7
V míse vyšlehejte vejce a žloutky a přidejte kysanou smetanu. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Vyšlehejte do hladka. Dejte stranou.
Fáze 3 /7
Těsto rozválejte do koláčové formy o průměru 24 cm. Hřbetem ukazováčku těsto pevně přitlačte v pravém úhlu v prostoru mezi dnem a okraji, abyste odstranili vzduch. Nožem ořízněte okraje těsta do jedné roviny s formou, abyste odstranili přebytečné těsto.
Fáze 4 /7
Základ quiche posypte orestovanými kostičkami slaniny. Posypte strouhaným sýrem. Opatrně nalijte směs vajec a kysané smetany.
Fáze 5 /7
Formu dejte na mřížku. Mřížku dejte do spodní polohy trouby.
Fáze 6 /7
Přístroj zapněte. Zvolte program BAKE (pečení) při 180 °C a nastavte dobu pečení na 35 minut. Stiskněte tlačítko START.
Fáze 7 /7
Podávejte teplé nebo horké. Podávejte se zeleným salátem.