Quiche Lorraine – jako dort - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Quiche Lorraine – jako dort

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 34 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    19 min
  • Chlazení
    1 hod.

Přísady

2 os.

  • 1 pl. Sádlo nebo rostlinný olej

  • 70 g Uzená slanina, kostky (nebo plátky)

  • 2 Vejce

  • 200 ml Crème fraîche

  • 100 ml Mléko

  • Sůl, pepř

  • 1 špet. Špetky muškátového ořechu

Příprava

Fáze 1 /6

Připravte si přísady.

  • 1pl. Sádlo nebo rostlinný olej
  • 70g Uzená slanina, kostky (nebo plátky)
  • 2 Vejce
  • 200ml Crème fraîche
  • 100ml Mléko
  • Sůl, pepř
  • 1špet. Špetky muškátového ořechu

Fáze 2 /6

V míse smíchejte vejce, smetanu, mléko, pepř, muškátový ořech a trochu soli. Směs nalijte do zapékací formy.

  • 2 Vejce
  • 200ml Crème fraîche
  • 100ml Mléko
  • Sůl, pepř
  • 1špet. Špetky muškátového ořechu

Fáze 3 /6

Rozpusťte sádlo. Opečte slaninu, občas ji zamíchejte.

  • 1pl. Sádlo nebo rostlinný olej
  • 70g Uzená slanina, kostky (nebo plátky)

Fáze 4 /6

Směs nalijte do zapékací formy. Do hrnce vložte napařovací koš a nalijte 200 ml vody. Pečicí formu zakryjte potravinářskou fólií a vložte dovnitř.

Fáze 5 /6

Tlakové vaření.

Fáze 6 /6

Podávejte se lžičkou, teplý nebo studený.