Quiche Lorraine – jako dort
- Celková doba 1 hod. 34 min
- 15 min
Příprava - 19 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
1 pl. Sádlo nebo rostlinný olej
70 g Uzená slanina, kostky (nebo plátky)
2 Vejce
200 ml Crème fraîche
100 ml Mléko
Sůl, pepř
1 špet. Špetky muškátového ořechu
Příprava
Fáze 1 /6
Připravte si přísady.
Fáze 2 /6
V míse smíchejte vejce, smetanu, mléko, pepř, muškátový ořech a trochu soli. Směs nalijte do zapékací formy.
Fáze 3 /6
Rozpusťte sádlo. Opečte slaninu, občas ji zamíchejte.
Fáze 4 /6
Směs nalijte do zapékací formy. Do hrnce vložte napařovací koš a nalijte 200 ml vody. Pečicí formu zakryjte potravinářskou fólií a vložte dovnitř.
Fáze 5 /6
Tlakové vaření.
Fáze 6 /6
Podávejte se lžičkou, teplý nebo studený.