Plněné pečené brambory ve slupce s konfitovanou šalotkou a kmínem - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Plněné pečené brambory ve slupce s konfitovanou šalotkou a kmínem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 46 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    1 hod. 26 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 3 Šalotky

  • 3 pl. Olivový olej

  • 4 Velké brambory

  • 2 Vejce

  • 1 čl Kmín

  • 1 pl. Višňový ocet nebo ocet z červeného vína

  • Sůl, pepř

  • 40 g Máslo

Příslušenství

  • Základní grilovací deska
    Základní grilovací deska

Příprava

Fáze 1 /12

Připravte si konfitovanou šalotku: celé, neoloupané šalotky obalte v olivovém oleji. Vložte je do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 20 minut. Nechejte vychladnout.

  • 3 Šalotky
  • 3pl. Olivový olej
  • Základní grilovací deska

Fáze 2 /12

Šalotky oloupejte a vyjměte dužinu. Dužinu nasekejte nožem. Dejte stranou.

  • 3 Šalotky

Fáze 3 /12

Brambory omyjte. Naplňte nádržku na vodu. Vložte brambory do fritézy Easy Fry se standardním plechem a spusťte program PÁRA na 100 °C na 50 minut. Špičkou nože zkontrolujte, zda jsou uvařené, a v případě potřeby upravte čas.

  • 4 Velké brambory
  • Základní grilovací deska

Fáze 4 /12

V salátové míse obalte celé brambory zbylým olivovým olejem a solí.

  • 3pl. Olivový olej
  • 4 Velké brambory
  • Sůl, pepř

Fáze 5 /12

Vylijte vodu z vaření ze dna koše. Brambory vyjměte a nechejte vychladnout.

  • 4 Velké brambory

Fáze 6 /12

Brambory ve slupce vydlabejte: odřízněte vrchní část brambor. Lžící odstraňte dužinu, a přitom dbejte na to, aby brambory držely tvar a byly pevné. Vytvarujte z nich malé lodičky. Uvařené slupky dejte do velké mísy.

  • 4 Velké brambory

Fáze 7 /12

Oddělte bílky a žloutky. Dejte stranou.

  • 2 Vejce

Fáze 8 /12

Na přípravu nádivky na pečené brambory ve slupce: bramborovou dužinu rozmačkejte vidličkou. Přidejte konfitovanou šalotku, kmín, višňový ocet, žloutky, pepř a polovinu másla. Promíchejte.

  • 3 Šalotky
  • 4 Velké brambory
  • 2 Vejce
  • 1čl Kmín
  • 1pl. Višňový ocet nebo ocet z červeného vína
  • Sůl, pepř
  • 40g Máslo

Fáze 9 /12

V jiné míse ušlehejte z bílků tuhý sníh. Jemně jej vmíchejte do bramborové směsi.

  • 4 Velké brambory
  • 2 Vejce

Fáze 10 /12

Pomocí lžíce naplňte brambory směsí tak, aby vznikla úhledná kupole.

  • 4 Velké brambory

Fáze 11 /12

Na horní část brambor položte kousky másla. Vložte brambory do fritézy Easy Fry a spusťte program HRANOLKY na 180 °C na 16 minut.

  • 40g Máslo

Fáze 12 /12

Ihned podávejte.