Pekanový koláč
- Celková doba 1 hod. 18 min
- 20 min
Příprava - 28 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Linecké těsto
60 g Máslo
60 g Med
120 g Javorový sirup
3 Vejce
60 g Smetana na vaření
90 g Hnědý krupicový cukr
1 špet. Sůl
150 g Pekanové ořechy
Příprava
Fáze 1 /6
Linecké těsto rozbalte a dejte do vymazané koláčové formy o průměru 24 cm nebo na děrovaný rošt. Těsto na dně koláče propíchejte vidličkou, aby se během předpečení nenafouklo.
Fáze 2 /6
Formu dejte do přístroje. Začněte péci, abyste těsto předpekli. Zkontrolujte, zda se těsto nenafouklo. V případě potřeby ho ještě propíchněte vidličkou.
Fáze 3 /6
V misce nebo mikrovlnné troubě rozpusťte máslo. Přidejte med, javorový sirup a vejce. Vyšlehejte do hladka. Poté přidejte smetanu, cukr a sůl. Zamíchejte a nechte 30 minut odpočívat. Na dno koláče nasypte vlašské ořechy, směs zamíchejte a nalijte ji na ořechy.
Fáze 4 /6
Koláč dejte do přístroje. Spusťte pečení.
Fáze 5 /6
V polovině pečení otevřete rukojeť oběma rukama, abyste zkontrolovali, zda je koláč upečený. V případě potřeby ho pootočte, aby se upekl rovnoměrně.
Fáze 6 /6
Po upečení otevřete oběma rukama rukojeť, koláč opatrně vyndejte a před vyndáním z formy nechte vychladnout na mřížce.