Pečený květák
- Celková doba 1 hod. 17 min
- 15 min
Příprava - 1 hod. 2 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
4 os.
2 Velké hlávky květáku
7 cl Olivový olej
2 Citróny
2 strou. Na jemno nasekaný česnek
1 čl Med
2 čl Sůl
60 g Vlašské ořechy
1 čl Mleté chilli
15 g Nasekaná čerstvá petrželka
Citrón (volitelně)
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /5
Květákové listy odstraňte. Odřízněte stonek, abyste mohli květák položit na plocho na prkénko. Velkým, dobře nabroušeným nožem nakrájejte květák na plátky silné asi 2 cm. Do přístroje vložte standardní mřížku. Položte na ni polovinu květákových řízků a nastavte program PÁRA na 15 minut. Po skončení programu zopakujte postup se zbytkem květákových řízků.
Fáze 2 /5
V malé misce smíchejte olivový olej, citrónovou kůru a šťávu ze 2 citrónů, česnek a med. Každý květákový řízek potřete z jedné strany olivovým olejem a citrónovou omáčkou a osolte. Grilovací mřížku vložte do přístroje. Na ni položte polovinu květákových řízků. Druhou stranu řízků potřete omáčkou a osolte.
Fáze 3 /5
Nastavte program AIR FRY na 16 minut při teplotě 180 °C. V polovině pečení otočte. Po dokončení tepelné úpravy opakujte s druhou dávkou.
Fáze 4 /5
Orestujte ořechy: vložte je do rozpálené pánve a za častého míchání restujte asi 5 minut.
Fáze 5 /5
Po upečení posypte květákové řízky chilli, nasekanou čerstvou petrželkou a ořechy. Podávejte s kouskem citrónu.