Pečený květák s citronovou omáčkou
Tefal
Recept od Tefal

Pečený květák s citronovou omáčkou

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 30 min
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    15 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 1.5 Malý květák

  • 3 pl. Olivový olej

  • 45 g Tahini (sezamová pasta)

  • 15 cl Olivový olej

  • 7.5 cl Citrónová šťáva

  • Sůl, pepř

Příprava

Fáze 1 /4

Otrhejte z květáku listy. Květák nakrájejte na čtvrtky a vyndejte středový košťál. Každou část nakrájejte na růžičky. Ty dejte do velké mísy.

  • 1.5 Malý květák

Fáze 2 /4

Přidejte polévkovou lžíci olivového oleje, osolte a opepřete a dobře promíchejte.

  • 3pl. Olivový olej
  • Sůl, pepř

Fáze 3 /4

Grilovací mřížku vložte do varné nádoby. Suroviny dejte na mřížku v nádobě (v případě potřeby pokrm připravujte ve dvou dávkách). Digitální verze: Nastavte program HRANOLKY na 15 minut. V polovině pečení promíchejte. Mechanická verze 2v1: Nastavte na 15 minut při teplotě 180 °C, v polovině pečení promíchejte.

Fáze 4 /4

Mezitím si připravte omáčku, kterou budete podávat spolu s květákem. Smíchejte sezamovou pastu tahini, olivový olej a citronovou šťávu.

  • 45g Tahini (sezamová pasta)
  • 15cl Olivový olej
  • 7.5cl Citrónová šťáva