Pečený květák s citronovou omáčkou
- Celková doba 30 min
- 15 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1.5 Malý květák
3 pl. Olivový olej
45 g Tahini (sezamová pasta)
15 cl Olivový olej
7.5 cl Citrónová šťáva
Sůl, pepř
Příprava
Fáze 1 /4
Otrhejte z květáku listy. Květák nakrájejte na čtvrtky a vyndejte středový košťál. Každou část nakrájejte na růžičky. Ty dejte do velké mísy.
1.5 Malý květák
Fáze 2 /4
Přidejte polévkovou lžíci olivového oleje, osolte a opepřete a dobře promíchejte.
3pl. Olivový olej Sůl, pepř
Fáze 3 /4
Grilovací mřížku vložte do varné nádoby. Suroviny dejte na mřížku v nádobě (v případě potřeby pokrm připravujte ve dvou dávkách). Digitální verze: Nastavte program HRANOLKY na 15 minut. V polovině pečení promíchejte. Mechanická verze 2v1: Nastavte na 15 minut při teplotě 180 °C, v polovině pečení promíchejte.
Fáze 4 /4
Mezitím si připravte omáčku, kterou budete podávat spolu s květákem. Smíchejte sezamovou pastu tahini, olivový olej a citronovou šťávu.
45g Tahini (sezamová pasta) 15cl Olivový olej 7.5cl Citrónová šťáva