Pečené pórky s cibulí a slaninou - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Pečené pórky s cibulí a slaninou

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 31 min
  • Příprava
    25 min
  • Vaření
    6 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 4 Velké pórky

  • 100 g Slanina

  • 1 Oloupaná a nakrájená cibule

  • 2 Brambora/y, oloupané a nakrájené na kostičky

  • 300 g Oloupané a nakrájené houby

  • Sůl, pepř

  • 2 pl. Rostlinný olej

Příprava

Fáze 1 /6

Připravte si přísady.

  • 4 Velké pórky
  • 100g Slanina
  • 1 Oloupaná a nakrájená cibule
  • 2 Brambora/y, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 300g Oloupané a nakrájené houby
  • Sůl, pepř
  • 2pl. Rostlinný olej

Fáze 2 /6

Rozkrojte zelené části pórků na dva díly. Svažte k sobě oba díly od jednoho konce k druhém, jako byste svazovali pečeni. Nalijte olej do hrnce.

  • 4 Velké pórky
  • 2pl. Rostlinný olej

Fáze 3 /6

Osmažte cibuli a kousky slaniny. Přidejte houby a povařte, aby zmenšily objem a scvrkly se. Osolte. Přidejte brambory. Promíchejte.

  • 100g Slanina
  • 1 Oloupaná a nakrájená cibule
  • 2 Brambora/y, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 300g Oloupané a nakrájené houby
  • Sůl, pepř

Fáze 4 /6

Odstraňte si 2/3 této směsi. Zakomponujte pórky a postupně vracejte směs zpět do hrnce. Přilijte 1/2 hrnku vody.

Fáze 5 /6

Vaření v tlakovém hrnci

Fáze 6 /6

Pečené pórky podávejte navrstvené na zeleninu a kousky slaniny.