Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Pečená růžičková kapusta se slaninou a hořčicí

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 40 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 1.3 kg Růžičková kapusta

  • 5 pl. Olivový olej

  • 1 strou. Sekaný česnek

  • 2 pl. Hořčice

  • 250 g Předvařená slanina

  • 6 pl. Parmazán

  • Sůl

Příprava

Fáze 1 /4

Růžičkovou kapustu omyjte a nakrájejte na 4 díly. Ochuťte olivovým olejem, česnekem a hořčicí. Promíchejte.

  • 1.3kg Růžičková kapusta
  • 5pl. Olivový olej
  • 1strou. Sekaný česnek
  • 2pl. Hořčice

Fáze 2 /4

Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program ZELENINA na 30 minut při teplotě 180 °C. Vyjměte desku a do nádoby č. 1 dejte 800 g růžičkové kapusty. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program ZELENINA na 30 minut při teplotě 180 °C. Vyjměte desku a do nádoby č. 2 dejte 500 g růžičkové kapusty. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu.

Fáze 3 /4

V polovině pečení košík vyjměte a růžičkovou kapustu prohoďte, aby byla křupavá na všech stranách. Do nádoby č. 1 přidejte 150 g slaniny a 100 g do nádoby č. 2. Chcete-li růžičkovou kapustu více propečenou, dobu pečení trochu prodlužte.

  • 250g Předvařená slanina

Fáze 4 /4

Růžičkovou kapustu podávejte osolenou a posypanou trochou parmazánu. Podávejte například se Skotskými vejci (vejce obalené v mletém mase).

  • 6pl. Parmazán
  • Sůl