Pečená růžičková kapusta se slaninou a hořčicí
- Celková doba 40 min
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
1.3 kg Růžičková kapusta
5 pl. Olivový olej
1 strou. Sekaný česnek
2 pl. Hořčice
250 g Předvařená slanina
6 pl. Parmazán
Sůl
Příprava
Fáze 1 /4
Růžičkovou kapustu omyjte a nakrájejte na 4 díly. Ochuťte olivovým olejem, česnekem a hořčicí. Promíchejte.
Fáze 2 /4
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Nastavte program ZELENINA na 30 minut při teplotě 180 °C. Vyjměte desku a do nádoby č. 1 dejte 800 g růžičkové kapusty. Zapněte nádobu č. 2. Nastavte program ZELENINA na 30 minut při teplotě 180 °C. Vyjměte desku a do nádoby č. 2 dejte 500 g růžičkové kapusty. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu.
Fáze 3 /4
V polovině pečení košík vyjměte a růžičkovou kapustu prohoďte, aby byla křupavá na všech stranách. Do nádoby č. 1 přidejte 150 g slaniny a 100 g do nádoby č. 2. Chcete-li růžičkovou kapustu více propečenou, dobu pečení trochu prodlužte.
Fáze 4 /4
Růžičkovou kapustu podávejte osolenou a posypanou trochou parmazánu. Podávejte například se Skotskými vejci (vejce obalené v mletém mase).