Pštrosí vejce
- Celková doba 19 min
- 15 min
Příprava - 4 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
8 Vejce
3 plá. Slanina
150 g Jemná strouhanka
150 g Panko strouhanka
3 Rozšlehaná vejce
1 pl. Pálivá omáčka
5 pl. Majonéza
2 pl. Nasekaná pažitka
0.5 čl Mleté chilli (podle chuti)
Sůl
Pepř
Koriandr
Pálivá omáčka
Příprava
Fáze 1 /5
Vejce dejte do rendlíku a zalijte studenou vodou s trochou octa. Přiveďte k varu a vařte 8 minut. Vejce dejte do mísy s ledovou vodou a nechte vychladnout. Vejce opatrně oloupejte a dejte stranou. Během vaření vajec si nakrájejte slaninu na kostičky a rychle ji osmažte na pánvi bez oleje či tuku. Postavte stranou.
Fáze 2 /5
Vejce rozkrojte podélně na poloviny. Vyjměte žloutky, aniž byste poškodili bílky. Žloutky dejte do mísy. Rozmačkejte je vidličkou. Přidejte majonézu, aby vznikla docela hustá omáčka. Přidejte nasekanou pažitku a podle chuti mleté chilli. Okořeňte podle svého gusta. Omáčku přendejte do cukrářského sáčku a nechte vychladnout.
Fáze 3 /5
V míse smíchejte jemnou strouhanku a panko strouhanku. Do mísy dejte 3 celá vejce. Vejce trochu rozšlehejte. Namočte uvařené vaječné bílky v rozšlehaných vejcích a poté obalte ve strouhance. Bílky musí být zcela pokryté strouhankou.
Fáze 4 /5
Obalené kousky vajec dejte do fritézy Easy Fry na standardní plech. Postříkejte je trochou oleje a nastavte program NUGETKY na 4 minuty při teplotě 180 °C. Zkontrolujte, zda jsou vejce opečená dozlatova. Pokud ne, pečte ještě 4 minuty.
Fáze 5 /5
Vejce dejte na talíř. Pomocí cukrářského sáčku naplňte spodní část každého vejce pažitkovou omáčkou. Přidejte orestované kostičky slaniny. Podle chuti můžete přidat trochu pálivé omáčky. Podle chuti ozdobte koriandrem nebo jinými bylinkami. Podávejte s malým čerstvým salátem.