Pštrosí vejce
- Celková doba 56 min
- 30 minPříprava 
- 26 minVaření 
- 0 minChlazení 
Přísady
6 os.
- 6 pl. Zakysaná smetana (crème fraîche) 
- 6 Středně velká vejce 
- 12 Kostky ledu 
- 1 lžíce Čerstvá petržel 
- 2 ston. Jarní cibulka 
- 2 lžíce Nasekaný čerstvý tymián 
- 550 g Vepřové klobásy 
- 50 g Mouka 
- Sůl, pepř 
- 200 g Strouhanka 
- 2 Středně velká vejce 
- 2 lžíce Křen 
Příprava
Fáze 1 /9
V rendlíku přiveďte mírně osolenou vodu k varu a vložte do ní děrovanou lžící vejce. Vařte 7 minut a 30 sekund při střední teplotě. Připravte si mísu se studenou vodou a kostkami ledu. Jakmile jsou vejce uvařená, vložte je do ledové lázně. Po 20 sekundách můžete vejce naťuknout a vrátit je do studené vody, dokud zcela nevychladnou. Díky tomu se budou lépe loupat.
Fáze 2 /9
Na desku v nádobě dejte vejce. Zahajte proces vaření.
Fáze 3 /9
Nasekejte na jemno petrželku, jarní cibulku a lístky tymiánu. Dejte je do velké mísy. Přidejte syrové maso na klobásy, navlhčete si ruce a promíchejte. Směs rozdělte na stejné porce a z každé vytvarujte kulatou placičku o průměru asi 10 cm.
Fáze 4 /9
Připravte si ingredience na obalování: do tří oddělených misek dejte mouku se solí a pepřem, strouhanku a rozšlehaná vejce.
Fáze 5 /9
Uvařená a vychladlá vejce (z kroku č. 1) opatrně oloupejte pod studenou vodou a pak je v misce obalte v mouce. Mokrýma rukama obalte maso kolem každého vejce a uhlaďte okraje, aby bylo vejce zcela uzavřené. Každé obalené vejce obalte v mouce, namočte v rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance. Ujistěte se, že je každé vejce zcela obalené.
Fáze 6 /9
Na desku v nádobě dejte pštrosí vejce. Zahajte proces vaření.
Fáze 7 /9
Omáčku připravte v misce smícháním smetany a křenu. Okořeňte.
Fáze 8 /9
Zkontrolujte, zda jsou pštrosí vejce hotová. V případě potřeby pokračujte v pečení, dokud nebude maso propečené.
Fáze 9 /9
Při podávání rozkrojte pštrosí vejce na poloviny nebo čtvrtiny a podávejte s omáčkou. Můžete je ozdobit růžičkovou kapustou se slaninou a hořčicí.

