Neapolský koláč z ricotty
- Celková doba 1 hod. 45 min
- 30 min
Příprava - 45 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
6 os.
250 Mouka
100 g Změklé máslo
20 g Tekutý med
80 g Moučkový cukr
40 g Mléko
1 Vejce
1 kůra Bio citron
1 kůra Bio pomeranč
1 špet. Sůl
50 g Pšeničné zrno
50 cl Mléko
20 g Moučkový cukr
25 g Máslo
0.5 kůra Citrón
0.5 kůra Pomeranč
1 špet. Sůl
250 g Ricotta
50 g Kandovaný citron
4 pl. Květ pomerančovníku
2 Vejce
1 Žloutek
160 g Moučkový cukr
20 g Tekutý med
20 Mléko
1 pl. Kukuřičná mouka
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /7
Na těsto dejte mouku do mísy a udělejte důlek. Přidejte zbývající přísady a ručně promíchejte, dokud se nespojí. Těsto lehce rozválejte, aby rychle vychladlo, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
Fáze 2 /7
K přípravě náplně přidejte do hrnce pšeničné zrno, mléko a cukr. Vařte na mírném ohni, dokud se mléko nevstřebá, za občasného míchání stěrkou. Pšenice by měla být na dotek lehce drobivá. Dejte stranou.
Fáze 3 /7
Všechny ingredience včetně uvařeného pšeničného zrna nasypte do mísy a mixujte 30 sekund ručním mixérem. Směs nalijte do hrnce a na mírném ohni za stálého míchání metličkou vařte do mírného zhoustnutí. Směs nalijte do nádoby, aby vychladla.
Fáze 4 /7
Formu vymažte máslem. Pracovní plochu lehce pomoučněte. Pomocí válečku vyválejte těsto na tloušťku 3 mm. Na dno formy položte těsto a na okraje naneste pruh těsta. Dbejte na dodržení úhlu mezi dnem formy a těstem. Přebytečné těsto odřízněte nožem. Zbylé těsto dejte stranou. Nalijte krém do formy.
Fáze 5 /7
Chcete-li na hosty udělat dojem, rozválejte zbývající těsto na tloušťku 2 mm a poté nakrájejte na 2 cm široké proužky pomocí krájecího kolečka nebo nože. Umístěte proužky na dort a rozmístěte je tak, aby vytvořily diamantový vzor.
Fáze 6 /7
Vložte plech do Easy Fry s grilovací deskou a spusťte program DESSERT při 140 °C po dobu 45 minut.
Fáze 7 /7
Necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy a podáváme na talíři.