Nákyp z mletého masa
- Celková doba 25 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
600 g Mleté hovězí maso
1 Cibule, jemně nasekaná
1 kg Brambory, na kostičky
2 pl. Olej
100 g Máslo
16 cl Voda
Sůl, pepř, muškátový oříšek, svazek bylinek
2 strou. Česnek
Strouhaný sýr Gruyère
Zapékací mísa do trouby
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /8
Cibuli nakrájejte najemno.
Fáze 3 /8
Brambory nakrájejte na kostičky.
Fáze 4 /8
Do nádoby nalijte olej a přidejte cibuli.
Fáze 5 /8
Cibuli osmahněte. Přidejte hovězí maso a za neustálého míchání restujte. Přidejte koření. Přesuňte do pekáčku.
Fáze 6 /8
Do nádoby přidáme brambory, máslo, česnek, svazek bylinek a vodu. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Fáze 7 /8
Doba vaření: 10 minut
Fáze 8 /8
Vše rozmačkejte mačkadlem na brambory. Naneste na maso. Posypte sýrem Gruyère. Pečte v troubě dozlatova.