Máslová dýně Hasselback s mandlemi, medem a pecorinem
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 20 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Máslová dýně
4 pl. Olivový olej
120 g Sýr pecorino
50 g Tekutý med
50 g Celé mandle
1 čl Sušené oregano
1 čl Mořská sůl
40 g Parmazán
Sůl
Příslušenství
Základní grilovací deska
Příprava
Fáze 1 /5
Máslovou dýni podélně rozpulte. Odstraňte semínka a poté ji oloupejte škrabkou. Polovinu máslové dýně položte řeznou stranou dolů na prkénko. Umístěte hůlky podél každé strany máslové dýně. Pomocí velmi ostrého nože opatrně řízněte až po hůlky, abyste vytvořili plátky vzdálené 5 mm. Totéž zopakujte na druhé polovině máslové dýně.
Fáze 2 /5
Máslovou dýni potřete polovinou olivového oleje a poté osolte. Vložte obě poloviny do fritézy Easy Fry se standardním plechem. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 180 °C na 40 minut.
Fáze 3 /5
Mezitím nakrájejte pecorino na jemné plátky (asi 7 cm x 3 cm). Mandle nasekejte na malé kousky a dejte je do mísy. Přidejte med, sušené oregano a mořskou sůl. Promíchejte a poté dejte stranou.
Fáze 4 /5
Jakmile je máslová dýně uvařená, vložte do každého třetího řezu plátek pecorina. Povrch máslové dýně pokryjte mandlovou směsí a poté spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 180 °C na 5 minut, aby se směs opekla.
Fáze 5 /5
Umístěte na servírovací talíř a navrch nastrouhejte parmazán. Dobrou chuť!