Máslová dýně Hasselback s mandlemi, medem a pecorinem
Tefal
Recept od Tefal

Máslová dýně Hasselback s mandlemi, medem a pecorinem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 5 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    45 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 1 Máslová dýně

  • 4 pl. Olivový olej

  • 120 g Sýr pecorino

  • 50 g Tekutý med

  • 50 g Celé mandle

  • 1 čl Sušené oregano

  • 1 čl Mořská sůl

  • 40 g Parmazán

  • Sůl

Příslušenství

  • Základní grilovací deska
    Základní grilovací deska

Příprava

Fáze 1 /5

Máslovou dýni podélně rozpulte. Odstraňte semínka a poté ji oloupejte škrabkou. Polovinu máslové dýně položte řeznou stranou dolů na prkénko. Umístěte hůlky podél každé strany máslové dýně. Pomocí velmi ostrého nože opatrně řízněte až po hůlky, abyste vytvořili plátky vzdálené 5 mm. Totéž zopakujte na druhé polovině máslové dýně.

  • 1 Máslová dýně

Fáze 2 /5

Máslovou dýni potřete polovinou olivového oleje a poté osolte. Vložte obě poloviny do fritézy Easy Fry se standardním plechem. Spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 180 °C na 40 minut.

  • 1 Máslová dýně
  • 4pl. Olivový olej
  • Sůl
  • Základní grilovací deska

Fáze 3 /5

Mezitím nakrájejte pecorino na jemné plátky (asi 7 cm x 3 cm). Mandle nasekejte na malé kousky a dejte je do mísy. Přidejte med, sušené oregano a mořskou sůl. Promíchejte a poté dejte stranou.

  • 120g Sýr pecorino
  • 50g Tekutý med
  • 50g Celé mandle
  • 1čl Sušené oregano
  • 1čl Mořská sůl

Fáze 4 /5

Jakmile je máslová dýně uvařená, vložte do každého třetího řezu plátek pecorina. Povrch máslové dýně pokryjte mandlovou směsí a poté spusťte program FRITOVÁNÍ HORKÝM VZDUCHEM na 180 °C na 5 minut, aby se směs opekla.

  • 1 Máslová dýně
  • 120g Sýr pecorino
  • 50g Tekutý med
  • 50g Celé mandle
  • 1čl Sušené oregano
  • 1čl Mořská sůl
  • Sůl

Fáze 5 /5

Umístěte na servírovací talíř a navrch nastrouhejte parmazán. Dobrou chuť!

  • 40g Parmazán