Losos v listovém těstě se špenátem
- Celková doba 1 hod. 35 min
- 30 min
Příprava - 45 min
Vaření - 20 min
Chlazení
Přísady
8 os.
2 Listové těsto
200 g Žampiony
40 g Šalotka
2 cl Olivový olej
4 g Sůl
160 g Čerstvý krémový sýr
200 g Špenát
400 g Filet z lososa
1 Vejce
1 cl Mléko
Příprava
Fáze 1 /10
Tento recept vyžaduje základní přípravu: 2 kusy listového těsta. Máte ji již připravenou, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na kusy listového těsta najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Příprava trvá 10 minut a 3 hodiny odležení v lednici.
Fáze 2 /10
Houbám odkrojte nohy. Klobouky omyjte a osušte a poté je nakrájejte na kousky jako na smaženici. Šalotku oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Fáze 3 /10
Houby orestujte na pánvi na olivovém oleji se šalotkou a špetkou soli. Vařte 5 minut za častého míchání, dokud se vlhkost neodpaří. Přidejte čerstvý krémový sýr. Nechte vychladnout.
Fáze 4 /10
Dobře omytý a osušený špenát orestujte na troše olivového oleje. Okořeňte a nechte vychladnout.
Fáze 5 /10
Z listového těsta vykrájejte obdélníky. Obdélníky by měly být dvakrát delší než kousky lososa.
Fáze 6 /10
Uspořádejte obdélníky z listového těsta svisle na výšku. Smaženici rozprostřete na spodní část obdélníků a nechte okraj asi 1 až 2 cm.
Fáze 7 /10
Do stejné oblasti položte listy špenátu a poté lososa. Obdélníčky z listového těsta překryjte horní částí a utěsněte. Nechte odpočinout 30 minut v lednici.
Fáze 8 /10
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Fáze 9 /10
Potřete směsí vajec a mléka, do těsta udělejte mírné zářezy a pečte 15 až 20 minut při 200 stupních.
Fáze 10 /10
Okamžitě podávejte.