Listové těsto
Tefal
Recept od Tefal

Listové těsto

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 10 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    0 min
  • Chlazení
    3 hod.

Přísady

12 os.

  • 10 cl Voda

  • 2 špet. Sůl

  • 200 g Hladká mouka

  • 145 g Máslo

Příslušenství

  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /10

Do mísy přístroje vlijte vodu a přidejte sůl a mouku. Stiskněte tlačítko "Start".

  • 10cl Voda
  • 2špet. Sůl
  • 200g Hladká mouka
  • Hnětací hák

Fáze 2 /10

Těsto vyndejte z mísy, udělejte do něj příčný řez, přikryjte a nechte 30 minut odpočinout v lednici.

Fáze 3 /10

Těsto položte na pomoučněnou plochu a vyválejte do kříže.

Fáze 4 /10

Máslo lehce vyválejte válečkem, aby změklo. Doprostřed těsta dejte máslo a přehněte přes něj 4 rohy kříže. Těsto rozválejte na tloušťku asi 3 centimetry, poté nechte 30 minut odpočinout v lednici.

  • 145g Máslo

Fáze 5 /10

Vytvořte jednoduchý přehyb: přeložte spodní třetinu těsta a přeložte přes něj horní třetinu, abyste získali 3 vrstvy. Těsto rozválejte, dokud nebude silné asi 2 cm.

Fáze 6 /10

Znovu těsto přeložte. Poté dejte na 30 minut stranou do lednice.

Fáze 7 /10

Znovu těsto přeložte a dejte na 30 minut do lednice.

Fáze 8 /10

Udělejte poslední překlad a dejte na 30 minut do lednice.

Fáze 9 /10

Těsto rozválejte, dokud nebude silné asi 2 mm.

Fáze 10 /10

Těsto je hotové a nyní ho můžete použít v dalším receptu.