Ledové vánoční poleno s malinami, bílou čokoládou a pistáciemi - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Ledové vánoční poleno s malinami, bílou čokoládou a pistáciemi

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 11 hod. 40 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    6 hod.
  • Chlazení
    5 hod. 30 min

Přísady

6 os.

  • 10 cl Polohustá smetana s 30 % tuku

  • 1 Maliny

  • Jedlé vánoční ozdoby

  • 10 g Moučkový cukr

  • 180 g Mražené maliny

  • 40 g Krupicový cukr

  • 1 Citron (šťáva a kůra)

  • 0.5 Agar-agar (1 g)

  • 50 g Celé pistácie

  • 25 g Krupicový cukr

  • 10 g Máslo

  • 100 g Bílá čokoláda

  • 4 Žloutky

  • 30 g Krupicový cukr

  • 1 pl. Vanilkový extrakt

  • 30 cl Polohustá smetana s 30 % tuku

  • 60 g Drcené sušenky speculoos

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /10

Dno dortové formy o rozměrech 20 cm x 8 cm x 5 cm vyložte nepřilnavým pečicím papírem.

Fáze 2 /10

V malé misce smíchejte cukr a agar-agar.

  • 40g Krupicový cukr
  • 0.5 Agar-agar (1 g)

Fáze 3 /10

Maliny, citronovou šťávu a směs cukru a agaru dejte do hrnce. Za stálého míchání vařte 1 minutu na mírném ohni. Nechejte vychladnout a poté nalijte do formy. Nechejte 30 minut vychladit v lednici.

  • 180g Mražené maliny
  • 40g Krupicový cukr
  • 1 Citron (šťáva a kůra)
  • 0.5 Agar-agar (1 g)

Fáze 4 /10

Nasypte cukr a pistácie do hrnce. Na mírném ohni směs míchejte stěrkou, dokud není pěkně zkaramelizovaná. Rychle přidejte máslo a promíchejte. Pistácie přemístěte na pečicí papír. Nechejte vychladnout. Pár pistácií si odložte na ozdobu a zbytek rozdrťte nožem.

  • 50g Celé pistácie
  • 25g Krupicový cukr
  • 10g Máslo

Fáze 5 /10

V míse mixéru s připojenou metlou ušlehejte smetanu. Stiskněte Start. Smetanu dejte stranou do lednice. Mísu neumývejte.

  • 10cl Polohustá smetana s 30 % tuku
  • 30cl Polohustá smetana s 30 % tuku

Fáze 6 /10

Oddělte bílky od žloutků.

  • 4 Žloutky

Fáze 7 /10

Žloutky a cukr nalijte do mísy a ihned promíchejte. Směs zahřejte ve vodní lázni. Míchejte stěrkou, dokud se směs nezpění. Přidejte bílou čokoládu a nechejte rozpustit. Nalijte směs do mísy mixéru. Stiskněte Start.

  • 100g Bílá čokoláda
  • 4 Žloutky
  • 30g Krupicový cukr

Fáze 8 /10

Přidejte trochu smetany do směsi žloutku a bílé čokolády a jemně promíchejte v míse mixéru s připojenou metlou. Zakončete zbývající smetanou a pistáciemi. Vyklopte maliny, posypte jimi rozdrcené sušenky a lehce je přitlačte.

  • 10cl Polohustá smetana s 30 % tuku
  • 180g Mražené maliny
  • 50g Celé pistácie
  • 100g Bílá čokoláda
  • 4 Žloutky
  • 30cl Polohustá smetana s 30 % tuku
  • 60g Drcené sušenky speculoos

Fáze 9 /10

Vánoční poleno umístěte alespoň na 5 hodin do mrazáku.

Fáze 10 /10

Smetanu vyšlehejte do tuha. Vyjměte vánoční poleno z formy. Pomocí lžičky nebo sáčku ozdobte poleno smetanou, poté pistáciemi, malinami a vánočními ozdobami. Dejte do lednice. Před podáváním posypte cukrem.

  • 10cl Polohustá smetana s 30 % tuku
  • 1 Maliny
  • Jedlé vánoční ozdoby
  • 10g Moučkový cukr
  • 50g Celé pistácie
  • 30cl Polohustá smetana s 30 % tuku