Kuřecí kebab
- Celková doba 45 min
- 30 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (1)
Přísady
8 os.
450 g Vykostěná kuřecí prsa bez kůže nakrájená na kostičky o velikosti 3 cm
1 pl. Avokádový olej
1 pl. Sójová omáčka
1 pl. Sušený česnek
1 pl. Mletý zázvor
0.5 čl Mleté chilli
1 pl. Med
1 Malá červená cibule, oloupaná a nasekaná na kousky o velikosti 3 cm
1 Červená paprika, omytá, bez jadérek a nasekaná na kousky o velikosti 3 cm
1 Žlutá paprika, omytá, bez jadérek a nasekaná na kousky o velikosti 3 cm
1 Zelená paprika, omytá, bez jadérek a nasekaná na kousky o velikosti 3 cm
1 cm Střední cuketa, omytá a nakrájená na kousky o velikosti 2 cm
Sůl, pepř
Kuchyňský olej ve spreji
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /7
Kuřecí maso nakrájené na kostičky dejte spolu s avokádovým olejem do mísy a promíchejte.
Fáze 2 /7
Do mísy dejte sójovou omáčku, česnek, zázvor, chilli a med. Vše smíchejte.
Fáze 3 /7
Směs nalijte na kuřecí maso a promíchejte rukama, aby bylo maso dokonale pokryté směsí. Kuře nechte marinovat po dobu alespoň 15 minut nebo mísu zakryjte fólií a nechte přes noc v chladničce.
Fáze 4 /7
Napíchejte zeleninu a kousky kuřete střídavě na špejle, aby se barvy pěkně střídaly. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Pro snadnou manipulaci dbejte na to, aby na obou koncích špejle zůstal 1,5 cm prázdný. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
Fáze 5 /7
Do přístroje vložte grilovací mřížku. Položte na ni špejle a jemně je postříkejte olejem ve spreji. Nastavte program GRILL na 15 minut při teplotě 180 °C. V polovině pečení špejle otočte.
Fáze 6 /7
Postup opakujte, dokud neupečete všechny špejle.
Fáze 7 /7
Podávejte se salátem, rýží nebo bramborami.