Kroupové rizoto s kuřecím, pórkem a houbami - recept Cookeo | Tefal
Veronika Pourová (@nehladu)
Recept od Veronika Pourová (@nehladu)

Kroupové rizoto s kuřecím, pórkem a houbami

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 35 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    25 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 2 ks Kuřecí prsa

  • 180 g Ječné kroupy

  • 1 ks Cibule

  • 3 strou. Stroužky česneku

  • 150 g Žampióny

  • 100 g Pórek

  • 2 lžíce Řepkový olej

  • 500 ml Masový vývar

  • 1 lžička Tymián

  • Sůl

  • Pepř

Příprava

Fáze 1 /5

Cibuli a česnek nakrájejte na drobno, žampióny na plátky a pórek na kolečka.

  • 1ks Cibule
  • 3strou. Stroužky česneku
  • 150g Žampióny
  • 100g Pórek

Fáze 2 /5

Zvolte program restování, střední stupeň a restujte cibuli zhruba 2-3 minuty. Poté přidejte česnek, žampiony, pórek a osolená a opepřená kuřecí prsa, společně restujte do změknutí zeleniny a opečení masa z obou stran. Zabere to zhruba 6-7 minut.

  • 2ks Kuřecí prsa
  • 1ks Cibule
  • 3strou. Stroužky česneku
  • 150g Žampióny
  • 100g Pórek

Fáze 3 /5

Maso vyndejte z hrnce a nakrájejte na plátky, kterými na závěr obložíte rizoto.

Fáze 4 /5

K zelenině přisypte předem namočené kroupy, 1 lžičku tymiánu a promíchejte. Poté přilijte vývar, lehce osolte, zvolte možnost expresního vaření s vysokým tlakem a časovač nastavte na 15 minut.

  • 180g Ječné kroupy
  • 500ml Masový vývar
  • 1lžička Tymián
  • Sůl

Fáze 5 /5

Hotové rizoto dle chuti opepřete, dosolte, přendejte do hlubokých talířů a ozdobte kuřecím prsem.

  • Sůl
  • Pepř