Krémová houbová polévka se slaninou
- Celková doba 55 min
- 15 min
Příprava - 40 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
8 os.
1080 g Žampiony
2 díl. Cibule
2 díl. Pórek, pouze bílá část
200 g Uzená slanina
20 g Olivový olej
4 g Sůl
4 g Pepř
1200 g Zeleninový vývar
400 g Smetana (30% tuku)
10 g Petržel
Příslušenství
Mixér Sekáček na bylinky
Příprava
Fáze 1 /6
Houby omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Část si dejte stranou na ozdobu. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Bílou část pórku omyjte a nakrájejte. Uzenou slaninu nakrájejte na kostičky.
Fáze 2 /6
Na pánvi rozehřejte kapku olivového oleje. Přidejte cibuli, bílou část pórku, houby, slaninu a 10 minut opékejte. Dochuťte solí a pepřem.
Fáze 3 /6
Přidejte zeleninový vývar. Přikryjte poklicí a nechte 30 minut dusit.
Fáze 4 /6
Vložte obsah pánve do mixéru. Přidejte smetanu. Stiskněte Start.
Fáze 5 /6
Petržel omyjte, odstraňte stonky a osušte. Část listů si odložte na ozdobu a zbytek nasekejte pomocí sekáčku na bylinky.
Fáze 6 /6
Polévku podávejte horkou. V případě potřeby znovu ohřejte. Ozdobte plátky hub a posypte petrželkou.