Koláč s citronovými pusinkami
Tefal
Recept od Tefal

Koláč s citronovými pusinkami

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 20 min
  • Příprava
    1 hod.
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 1 díl. Sladké křehké těsto

  • 10 g Máslo

  • 2 díl. Citrony

  • 125 g Máslo

  • 4 díl. Vejce

  • 150 g Cukr

  • 1 díl. Italské pusinky

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla

Příprava

Fáze 1 /13

Tento recept vyžaduje dvě základní úpravy: sladké křehké těsto a italská pusinka. Udělali jste je správně, než jste pokračovali v tomto receptu? Pokud ne, jsou přístupné v bloku "Příprava" při návratu na hlavní obrazovku receptu. Na sladké křehké těsto potřebujete 2 hodiny 15 minut: 15 minut přípravy a 2 hodiny odležení v lednici.

  • 1díl. Sladké křehké těsto
  • 1díl. Italské pusinky

Fáze 2 /13

Křehké těsto na pracovní ploše vyválejte pomocí válečku na tloušťku 3 až 4 mm.

  • 1díl. Sladké křehké těsto

Fáze 3 /13

Formu vymažte máslem a vložte do ní těsto. Jemně prsty zatlačte na těsto, aby se rozprostřelo až k okraji, přebytečné těsto nechte vyčnívat. Dejte do lednice alespoň na 30 minut.

  • 10g Máslo

Fáze 4 /13

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

Fáze 5 /13

Nožem odřízněte přebytečné těsto.

Fáze 6 /13

Na těsto položte list papíru na pečení, pokryjte keramickými pečicími perličkami nebo suchými fazolemi, aby se těsto zatížilo, a pečte 15–20 minut při 180 stupních. Dejte stranou.

Fáze 7 /13

V hrnci smíchejte šťávu a kůru z citronů s máslem. Směs nechte rozpustit na mírném ohni.

  • 2díl. Citrony
  • 125g Máslo

Fáze 8 /13

Přidejte vejce a cukr do mísy stroje. Stiskněte "Start".

  • 4díl. Vejce
  • 150g Cukr
  • Flex metla

Fáze 9 /13

Stiskněte tlačítko "Start" a poté do směsi postupně přilévejte směs rozpuštěného másla a citronové šťávy a nechte stroj běžet.

  • 2díl. Citrony
  • 125g Máslo
  • Flex metla

Fáze 10 /13

Vše vložte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte k varu. Vařte 3 minuty do zhoustnutí.

Fáze 11 /13

Směs nalijte na upečené křehké těsto a nechte 1 hodinu chladit.

Fáze 12 /13

Připravte směs na italské pusinky podle receptu a dejte ji stranou.

  • Flex metla

Fáze 13 /13

Pomocí sáčku s rýhovanou tryskou naneste pusinky rovnoměrně na dort a poté je opečte pomocí zapékací pistole.