Koláč crumble s citrónem a višněmi
- Celková doba 40 min
- 15 min
Příprava - 25 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Linecké těsto
250 g Citrónový krém
300 g Višně
100 g Mouka
50 g Cukr krupice
50 g Máslo
1 špet. Sůl
Příprava
Fáze 1 /6
Těsto rozbalte a dejte do vymazané koláčové formy o průměru 24 cm nebo na děrovaný rošt. Těsto na dně koláče propíchejte vidličkou, aby se během pečení nenafouklo.
Fáze 2 /6
Formu dejte do přístroje. Začněte péci, abyste těsto předpekli. Zkontrolujte, zda se těsto nenafouklo. V případě potřeby ho ještě propíchněte vidličkou.
Fáze 3 /6
Na koláčový základ rozetřete citrónový krém. Na citrónový krém naskládejte višně.
Fáze 4 /6
V misce smíchejte mouku, hnědý cukr, sůl a studené máslo. Těsto zpracovávejte konečky prstů, aby vznikla hrudkovitá, písková konzistence.
Fáze 5 /6
Drobenku nasypte na višně. Spusťte pečení.
Fáze 6 /6
Při pečení dávejte pozor, aby se drobenka nepřipálila a aby se těsto peklo rovnoměrně. Po upečení, než koláč vyndáte z formy, ho nechte vychladnout.