Karamelizovaný losos s pomerančem
- Celková doba 55 min
- 10 min
Příprava - 15 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
6 os.
6 plátek Filety lososa (po cca 150 g)
2 pl. Sezamový olej
1.5 pl. Strouhaný zázvor
4 pl. Sójová omáčka
3 strou. Česnek
Sůl, pepř
Pár měsíčků pomeranče na ozdobu
2 Pomeranče
4 pl. Med
2 čl Strouhaný zázvor
1.5 pl. Sezamová semínka
Příprava
Fáze 1 /8
V míse smíchejte sezamový olej, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku a nasekaný česnek. Dochuťte solí a pepřem. Lososa dejte do mísy, zalijte připravenou směsí a nechte 30 minut marinovat.
Fáze 2 /8
Připravte si omáčku. Omyjte a osušte pomeranče. Oloupejte kůru a vymačkejte šťávu. V misce smíchejte pomerančovou šťávu, kůru, med, zázvor a sezamová semínka.
Fáze 3 /8
Přístroj zapněte. Zapněte nádobu č. 1. Ujistěte se, že jste vložili desku do nádoby č.1. Nastavte program GRIL na 8 minut při teplotě 200 °C. Suroviny do nádoby ještě nedávejte. Přístroj automaticky zahájí předehřívání. Stiskněte tlačítko START, abyste zahájili přípravu.
Fáze 4 /8
Až přístroj zapípá a na displeji zobrazí „Přidat“, je předehřívání grilu dokončeno. Na desku v nádobě č. 1 dejte steaky z lososa kůží dolů a nádobu zavřete. Pečení se zahájí automaticky.
Fáze 5 /8
Po 10 minutách pečení lososa přístroj otevřete a steaky z lososa potřete pomerančovou omáčkou.
Fáze 6 /8
Zkontrolujte, zda je losos upečený. V případě potřeby přidejte ještě pár minut.
Fáze 7 /8
Jakmile je losos hotový, dejte ho na talíř a opět zalijte omáčkou.
Fáze 8 /8
Ihned podávejte s několika měsíčky pomeranče a osolenými a opepřenými zelenými fazolkami.