Křupavý pečený květák s česnekem a kořením
- Celková doba 30 min
- 10 minPříprava 
- 20 minVaření 
- 0 minChlazení 
Přísady
4 os.
- 1 Květák 
- 4 pl. Olivový olej 
- 1 strou. Česnek 
- 1 čl Paprika 
- 0.5 čl Kmín 
- 0.5 čl Kurkuma 
- 0.5 čl Kari v prášku 
- Sůl a pepř 
- Čerstvá petrželka 
- Citrónová šťáva 
Příprava
Fáze 1 /4
Květák omyjte a nakrájejte na stejně velké růžičky. Ve velké míse promíchejte květák s olivovým olejem, lisovaným česnekem, paprikou, kmínem, kurkumou, solí a pepřem, aby se kořením dobře obalil.
Fáze 2 /4
Květák dejte do přístroje. Spusťte pečení.
Fáze 3 /4
V případě potřeby pečte déle, dokud není květák dozlatova a křupavý. Během pečení grilovací deskou jednou nebo dvakrát zatřeste, aby se propekl rovnoměrně.
Fáze 4 /4
Oběma rukama otevřete rukojeť a květák vyndejte na talíř. Ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a pokapejte citrónovou šťávou.

