Křupavé smažené cukety
- Celková doba 20 min
- 10 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (19)
Tichá horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Silence Coal EY551HE0 Tmavě šedá EY145310 Easy Fry Compact 3l Forest Tefal zelená EY9428E0 Easy Fry Dual XXL horkovzdušná fritéza Tefal 11 litrů Horkovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Digital EY505D15 Nerezová/Černá Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
200 g Středně velké cukety
25 g Hladká mouka
1 Vejce
1 pl. Olivový olej
1 špet. Sůl
50 g Strouhanka
Příprava
Fáze 1 /7
Cukety omyjte a nakrájejte na plátky silné asi 5 mm.
Fáze 2 /7
Připravte si tři talíře na trojobal: do prvního dejte mouku, do druhého rozšlehaná vejce a do třetího strouhanku. Mouku a strouhanku osolte a opepřete. Plátky obalte v mouce, pak namočte ve vejcích a nakonec obalte strouhankou, aby byl každý plátek dobře obalený. Obalené cuketové plátky můžete lehce postříkat olejem, aby byly křupavější.
Fáze 3 /7
Dejte plátky cukety do přístroje s mřížkou, aniž byste je pokládali na sebe.
Fáze 4 /7
Začněte péci.
Fáze 5 /7
Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny plátky cukety. Během pečení nádobou jednou nebo dvakrát zatřeste, aby se cuketové plátky pekly rovnoměrně.
Fáze 6 /7
Jakmile jsou cuketové plátky dozlatova a křupavé, opatrně je sundejte z mřížky a ještě horké podávejte.
Fáze 7 /7
Podávejte s omáčkami: kečupem, rajčatovou omáčkou nebo pažitkovou omáčkou.