Křupavé krevety
- Celková doba 25 min
- 15 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
3 Vejce
Sůl, pepř
90 g Pšeničná mouka
3 pl. Kari v prášku
90 g Kukuřičný škrob
380 g Loupané krevety
1 pl. Olej
Příslušenství
Vestavěná grilovací deska z litého hliníku
Příprava
Fáze 1 /4
Připravte si suroviny na trojobal: v misce rozšlehejte vejce se špetkou soli a pepře. Do jiné mísy dejte kari v prášku a pšeničnou mouku. Do třetí mísy dejte kukuřičný škrob.
Fáze 2 /4
Krevety postupně obalujte v následujícím pořadí: nejprve v mouce s kari, poté ve vejcích a nakonec v kukuřičném škrobu. Přebytečné suroviny mezi jednotlivými fázemi obalování oklepejte, aby trojobal neodpadával.
Fáze 3 /4
Grilovací mřížku vložte do varné nádoby. Obalené krevety dejte na mřížku v nádobě a postříkejte olivovým olejem.
Fáze 4 /4
Digitální verze: Nastavte program RYBY na 5 minut při teplotě 170 °C. Krevety otočte a pokračujte v pečení dalších 5 minut. Mechanická verze 2v1: Krevety pečte 5 minut při teplotě 170 °C. Poté krevety otočte a pokračujte dalších 5 minut.
Vestavěná grilovací deska z litého hliníku