Jahodový dort s krémem - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Jahodový dort s krémem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 11 hod.
  • Příprava
    1 hod.
  • Vaření
    0 min
  • Chlazení
    10 hod.

Přísady

8 os.

  • 1 Piškotové těsto

  • 6 cl Voda

  • 60 g Cukr

  • 48 cl Plnotučné mléko

  • 1 Vanilkový lusk

  • 45 g Cukr

  • 3 díl. Žloutky

  • 45 g Kukuřičný škrob

  • 45 g Cukr

  • 50 g Máslo

  • 210 g Máslo

  • 375 g Jahody

  • 150 g Marcipán

Příslušenství

  • Flex metla
    Flex metla
  • Šlehač
    Šlehač

Příprava

Fáze 1 /20

Tento recept vyžaduje základní přípravu: piškotové těsto. Budete ho potřebovat v kroku 3. Recept na piškotové těsto najdete v bloku „Příprava“ po návratu na hlavní obrazovku receptu.

  • 1 Piškotové těsto

Fáze 2 /20

Marcipán rozválejte na pracovní ploše na tenko, pomocí vykrajovátka na těsto vykrojte kruh o průměru 20 cm a dejte stranou.

  • 150g Marcipán

Fáze 3 /20

Piškotový základ upečte ve formě o průměru 26 cm. Po vychladnutí položte na prkénko. Položte ruku na střed piškotu a vodorovně ho rozřízněte pomocí nože na chléb. Udržujte stejnou řeznou polohu a otáčejte dortem pomocí druhé ruky. Jakmile je piškot prokrojený po celém obvodu, dokrojte jej ke středu. Z piškotů vykrajovátkem utvořte kruhy o průměru 20 cm. Dejte stranou.

  • 1 Piškotové těsto

Fáze 4 /20

K přípravě cukrářského krému svařte v hrnci mlékos s cukrem a vanilkovými semínky za pravidelného míchání vařečkou.

  • 48cl Plnotučné mléko
  • 1 Vanilkový lusk
  • 45g Cukr

Fáze 5 /20

Do stroje dejte žloutky, cukr a kukuřičný škrob. Stiskněte "Start".

  • 3díl. Žloutky
  • 45g Kukuřičný škrob
  • 45g Cukr
  • Flex metla

Fáze 6 /20

Stiskněte "Start" a poté do směsi nakapejte horkou mléčnou směs a nechte stroj běžet.

  • Flex metla

Fáze 7 /20

Vše vložte do hrnce a za stálého míchání metličkou přiveďte k varu. Vařte 3 minuty do zhoustnutí. Sundejte z plotny.

Fáze 8 /20

Přidejte na kostičky nakrájené máslo a promíchejte. Směs nalijte na pekáč, pevně přikryjte potravinářskou fólií tak, že se bude dotýkat krému a nechte 2 hodiny v lednici.

  • 50g Máslo

Fáze 9 /20

Chcete-li připravit sirup, přiveďte cukr a vodu k varu v čistém hrnci. Nechte vychladnout.

  • 6cl Voda
  • 60g Cukr

Fáze 10 /20

Jahody omyjte, zbavte zelených částí a nakrájejte na půlky.

  • 375g Jahody

Fáze 11 /20

Cukrářskou formu na dort vyložte acetátovou fólií. Na dno položte piškot. Potřete sirupem.

Fáze 12 /20

Naskládejte jahody, některé navrch směrem nahoru a zbytek po stranách, pevně přitisknuté k acetátové fólii.

  • 375g Jahody

Fáze 13 /20

Vychladlý cukrářský krém nalijte do mísy stroje. Stiskněte "Start".

  • Šlehač

Fáze 14 /20

Máslo odvažte a mírně nechte změknout.

  • 210g Máslo

Fáze 15 /20

Stiskněte "Start" a po lžících přidávejte máslo. Čas od času špachtlí oškrábejte okraje mísy, aby se uvolnilo máslo, které se nesmíchalo se zbytkem. Směs by měla být dokonale hladká.

  • Šlehač

Fáze 16 /20

Nalijte trochu krému do formy na dort. Malou stěrkou směs dobře rozetřete po okrajích, aby jahody dobře seděly na místě.

Fáze 17 /20

Doprostřed položte zbylé jahody, aby byl koláč celý pokrytý ovocem.

  • 375g Jahody

Fáze 18 /20

Zakryjte druhou vrstvou krému až 1 cm od okrajů a navrch položte druhý piškot. Potřete sirupem.

  • 1 Piškotové těsto

Fáze 19 /20

Znovu potřete tenkou vrstvou krému a poté opatrně potáhněte marcipánem. Dort dejte alespoň na 8 hodin do lednice.

  • 150g Marcipán

Fáze 20 /20

Odstraňte cukrářskou formu. Ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou, čerstvými jahodami nebo marcipánovými květy.