Indický mrkvový salát
- Celková doba 4 hod. 20 min
- 15 min
Příprava - 5 min
Vaření - 4 hod.
Chlazení
Přísady
8 os.
16 g Česnek
16 g Zázvor
120 g Olivový olej
20 g Med
240 g Citrón
0.5 čl Sůl
2 špet. Chilli prášek
2 špet. Kurkumový prášek
4 g Kari
1000 g Mrkev
20 g Čerstvý koriandr
80 g Kešu oříšky
40 g Sultánky
Příprava
Fáze 1 /8
Oloupejte česnek a zázvor. Nakrájejte je na malé kostičky a vložte je do mísy sekáčku. Přidejte olivový olej a med. Stiskněte tlačítko Start.
16g Česnek 16g Zázvor 120g Olivový olej 20g Med
Fáze 2 /8
Limetku rozpulte a lisem na citrusy opatrně vymačkejte šťávu. Stiskněte tlačítko Start.
240g Citrón
Fáze 3 /8
V malém ramekinu smíchejte omáčku, sůl, chilli prášek, kurkumu a kari. Dejte stranou.
0.5čl Sůl 2špet. Chilli prášek 2špet. Kurkumový prášek 4g Kari
Fáze 4 /8
Omyjte a poté oloupejte mrkev. Jemně ji nastrouhejte pomocí nástavce na strouhání a krájení. Stiskněte tlačítko Start.
1000g Mrkev
Fáze 5 /8
Koriandr omyjte, odstraňte stonky a osušte. Přepulte listy, pokud jsou příliš velké. Část listů si odložte na ozdobu a zbytek dejte do misky sekáčku. Stiskněte tlačítko Start.
20g Čerstvý koriandr
Fáze 6 /8
Smíchejte nastrouhanou mrkev, omáčku a nasekaný koriandr. Dejte na 4 hodiny do lednice.
Fáze 7 /8
Kešu oříšky opékejte 5 minut na nepřilnavé pánvi. Hrubě je rozdrťte pomocí sekáčku. Stiskněte tlačítko Start.
80g Kešu oříšky
Fáze 8 /8
Mrkvový salát posypte oříšky, přidejte hrozinky a ozdobte zbylými lístky koriandru. Dobrou chuť.
40g Sultánky