Hruškový koláč s mandlemi
- Celková doba 1 hod. 30 min
- 30 min
Příprava - 30 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Sladké křehké těsto
1 Mandlový krém
5 Půlené kompotované hrušky, okapané
20 g Mandlové lupínky
20 g Čiré dortové želé
Příslušenství
Šlehač
Příprava
Fáze 1 /10
Tento recept vyžaduje dvě základní přípravy: křehké těsto a mandlový krém. Máte je již připravené, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na křehké těsto a mandlový krém najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Na přípravu křehkého těsta potřebujete 2 hodiny a 15 minut: 15 minut přípravy a 2 hodiny odležení v lednici. Nezapomeňte 1 hodinu předem vyndat máslo z lednice, aby změklo.
Fáze 2 /10
Křehké těsto na pracovní ploše vyválejte pomocí válečku na tloušťku 3 až 4 mm.
Fáze 3 /10
Formu na koláč vymažte máslem a vložte do ní těsto. Jemně prsty tlačte těsto až k okraji, přebytečné těsto nechte vyčnívat. Dejte do lednice alespoň na 30 minut.
Fáze 4 /10
Připravte si mandlový krém podle receptu.
Fáze 5 /10
Nožem odřízněte přebytečné těsto.
Fáze 6 /10
Na dortový základ nalijte mandlový krém a dejte vychladit do lednice.
Fáze 7 /10
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Fáze 8 /10
Půlky hrušek položte na prkénko klenutou stranou nahoru a nakrájejte je na tenké plátky.
Fáze 9 /10
Úhledně naskládejte hrušky na koláč. Směs posypte mandlovými lupínky a pečte 30 minut na 180 stupňů.
Fáze 10 /10
Po vytažení z trouby před vyjmutím z formy nechte koláč vychladnout. Štětcem naneste teplou glazuru.