Hruškový koláč s mandlemi
Tefal
Recept od Tefal

Hruškový koláč s mandlemi

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 30 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    30 min
  • Chlazení
    30 min

Přísady

6 os.

  • 1 Sladké křehké těsto

  • 1 Mandlový krém

  • 5 Půlené kompotované hrušky, okapané

  • 20 g Mandlové lupínky

  • 20 g Čiré dortové želé

Příslušenství

  • Šlehač
    Šlehač

Příprava

Fáze 1 /10

Tento recept vyžaduje dvě základní přípravy: křehké těsto a mandlový krém. Máte je již připravené, než budete pokračovat v tomto receptu? Pokud ne, recept na křehké těsto a mandlový krém najdete v bloku "Příprava" návratem na hlavní obrazovku receptu. Na přípravu křehkého těsta potřebujete 2 hodiny a 15 minut: 15 minut přípravy a 2 hodiny odležení v lednici. Nezapomeňte 1 hodinu předem vyndat máslo z lednice, aby změklo.

  • 1 Sladké křehké těsto
  • 1 Mandlový krém

Fáze 2 /10

Křehké těsto na pracovní ploše vyválejte pomocí válečku na tloušťku 3 až 4 mm.

  • 1 Sladké křehké těsto

Fáze 3 /10

Formu na koláč vymažte máslem a vložte do ní těsto. Jemně prsty tlačte těsto až k okraji, přebytečné těsto nechte vyčnívat. Dejte do lednice alespoň na 30 minut.

  • 1 Sladké křehké těsto

Fáze 4 /10

Připravte si mandlový krém podle receptu.

  • 1 Mandlový krém

Fáze 5 /10

Nožem odřízněte přebytečné těsto.

Fáze 6 /10

Na dortový základ nalijte mandlový krém a dejte vychladit do lednice.

  • 1 Mandlový krém

Fáze 7 /10

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

Fáze 8 /10

Půlky hrušek položte na prkénko klenutou stranou nahoru a nakrájejte je na tenké plátky.

  • 5 Půlené kompotované hrušky, okapané

Fáze 9 /10

Úhledně naskládejte hrušky na koláč. Směs posypte mandlovými lupínky a pečte 30 minut na 180 stupňů.

  • 20g Mandlové lupínky

Fáze 10 /10

Po vytažení z trouby před vyjmutím z formy nechte koláč vychladnout. Štětcem naneste teplou glazuru.

  • 20g Čiré dortové želé