Hruškový koláč s mandlemi
- Celková doba 1 hod. 30 min
- 30 min
Příprava - 30 min
Vaření - 30 min
Chlazení
Přísady
6 os.
1 Sladké křehké těsto
1 Mandlový krém
5 Půlené kompotované hrušky, okapané
20 g Mandlové lupínky
20 g Čiré dortové želé
Příslušenství
Šlehač
Příprava
Fáze 1 /10
Tento recept vyžaduje dvě základní úpravy: sladké křehké těsto a mandlový krém. Udělali jste je správně, než jste pokračovali v tomto receptu? Pokud ne, jsou přístupné v bloku "Příprava" při návratu na hlavní obrazovku receptu. Na sladké křehké těsto potřebujete 2 hodiny 15 minut: 15 minut přípravy / 2 hodiny odležení v lednici. Nezapomeňte 1 hodinu předem vytáhnout máslo z lednice, aby změklo.
1 Sladké křehké těsto 1 Mandlový krém
Fáze 2 /10
Křehké těsto na pracovní ploše vyválejte pomocí válečku na tloušťku 3 až 4 mm.
1 Sladké křehké těsto
Fáze 3 /10
Formu na koláč vymažte máslem a vložte do ní těsto. Jemně prsty tlačte těsto až k okraji, přebytečné těsto nechte vyčnívat. Dejte do lednice alespoň na 30 minut.
1 Sladké křehké těsto
Fáze 4 /10
Připravte si mandlový krém podle receptu.
1 Mandlový krém
Fáze 5 /10
Nožem odřízněte přebytečné těsto.
Fáze 6 /10
Na dortový základ nalijte mandlový krém a dejte vychladit do lednice.
1 Mandlový krém
Fáze 7 /10
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Fáze 8 /10
Půlky hrušek položte na prkénko klenutou stranou nahoru a nakrájejte je na tenké plátky.
5 Půlené kompotované hrušky, okapané
Fáze 9 /10
Úhledně naskládejte hrušky na koláč. Směs posypte mandlovými lupínky a pečte 30 minut na 180 stupňů.
20g Mandlové lupínky
Fáze 10 /10
Po vytažení z trouby před vyjmutím z formy nechte koláč vychladnout. Štětcem naneste teplou glazuru.
20g Čiré dortové želé