Fondánový dort s třešněmi a mandlemi
- Celková doba 1 hod. 5 min
- 20 min
Příprava - 45 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
300 g Vypeckované třešně
100 g Cukr
1 pl. Rum
160 g Máslo
4 Vejce
100 g Cukr
140 g Mandlová moučka
60 g Mouka
20 g Plátkové mandle
1 pl. Moučkový cukr
Příprava
Fáze 1 /8
Zahřejte kastrol na středním ohni, potom vložte třešně a cukr. Vařte 10 minut, občas míchejte, dokud nebudou třešně zkaramelizované. Sundejte z ohně a přidejte rum. Dejte stranou a umyjte kastrol.
Fáze 2 /8
Rozpusťte máslo v malém nádobí.
Fáze 3 /8
Předehřejte troubu na 160°C.
Fáze 4 /8
Smíchejte vejce a cukr ve nádobě až do hladka. Vmíchejte rozpuštěné máslo. Přidejte mandlovou moučku, mouku a zkaramelizované třešně.
Fáze 5 /8
Nalijte těsto do vymazaného kastrolu.
Fáze 6 /8
Posypte povrch plátkovými mandlemi a pečte 35 minut.
Fáze 7 /8
Po upečení dortu, nechte vychladnout v kastrolu, potom zakončete moučkovým cukrem.
Fáze 8 /8
Užijte si teplý nebo zcela vychladlý.