Hovězí maso a la moussaka
- Celková doba 18 min
- 10 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
2 os.
250 g Mleté hovězí maso
300 g Lilek, omytý, na 1 cm kostky
0.5 ks Cibule, oloupaná a na tenké plátky
200 g Loupaná rajčata (plechovka), na kostičky
1 pl. Čerstvá, nasekaná bazalka
50 ml Bešamel (krabice)
Sůl a pepř
1 pl. Olivový olej
35 g Sýr ementál, strouhaný
1 strou. Stroužek česneku, bez klíčku a nasekaný
Příprava
Fáze 1 /9
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /9
Nasekejte cibuli.
Fáze 3 /9
Odstraňte z česneku klíčky.
Fáze 4 /9
Najemno nasekejte bazalku.
Fáze 5 /9
Do nádoby nalijte olej.
Fáze 6 /9
Maso opečte. Dejte stranou. Osmahněte lilek. Přidejte cibuli a česnek.
Fáze 7 /9
Přidejte rajčata a bešamel. Vložte zpět maso, sůl a pepř.
Fáze 8 /9
Doba vaření: 8 minut
Fáze 9 /9
Přidejte sýr, nasekanou bazalku a podávejte!