Hovězí burger s domácím kečupem - recept Kitchen Coach | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Hovězí burger s domácím kečupem

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 20 min
  • Příprava
    30 min
  • Vaření
    50 min
  • Chlazení
    2 hod.

Přísady

6 os.

  • 1500 g Rajčata

  • 15 g Olivový olej

  • 3 díl. Cibule

  • 3 díl. Česnek

  • 30 g Cukr

  • 30 g Jablečný ocet

  • 3 g Chilli

  • 3 g Mletá paprika

  • 3 g Skořice

  • 3 g Muškátový oříšek

  • 3 g Sůl

  • 3 g Pepř

  • 630 g Flat iron steak

  • 1.5 díl. Červená cibule

  • 4.5 g Čerstvá petrželka

  • 3 g Sůl

  • 3 g Pepř

  • 6 díl. Hamburgerové housky se sezamem

  • 15 g Olivový olej

  • 30 g Sladká hořčice

  • 6 plá. Nakládané okurky

  • 30 g Rukola

  • 0.5 díl. Oranžová paprika

Příslušenství

  • Mixér
    Mixér
  • Mlýnek na maso
    Mlýnek na maso
  • Odšťavňovač
    Odšťavňovač

Příprava

Fáze 1 /11

Na stroj připevněte odšťavňovač a rajčata jím nasekejte na malé kousky. Stiskněte "Start".

  • 1500g Rajčata
  • Odšťavňovač

Fáze 2 /11

V hrnci rozehřejte kapku olivového oleje. Přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek a opékejte 5 minut. Posypte cukrem.

  • 15g Olivový olej
  • 3díl. Cibule
  • 3díl. Česnek
  • 30g Cukr

Fáze 3 /11

Zalijte jablečným octem, zamíchejte a přidejte rajčatovou passatu. Dochuťte chilli, paprikou, skořicí, solí a pepřem.

  • 30g Jablečný ocet
  • 3g Chilli
  • 3g Mletá paprika
  • 3g Skořice

Fáze 4 /11

Přidejte muškátový oříšek a na mírném ohni nechte 45 minut vařit.

  • 3g Muškátový oříšek

Fáze 5 /11

Maso nakrájejte na proužky tak, aby odpovídalo plnicí trubici mlýnku. Odstraňte šlachy a vazivové části. Umístěte mlýnek na maso se střední čepelí na stroj. Stiskněte "Start".

  • 630g Flat iron steak
  • Mlýnek na maso

Fáze 6 /11

Část červené cibule nasekejte (do masa), zbytek nakrájejte na proužky (na housku), petrželku nasekejte. Petrželku a nasekanou červenou cibuli smíchejte s masem.

  • 1.5díl. Červená cibule
  • 4.5g Čerstvá petrželka
  • 3g Sůl
  • 3g Pepř

Fáze 7 /11

Směs rozdělte na karbanátky podle počtu osob, pro které vaříte. Každý kousek vyválejte do velké koule a mezi rukama zploštěte. Odložte na chladné místo.

Fáze 8 /11

Kečupovou směs dejte do mixéru. Stiskněte "Start". Pokud se vám zdá kečup hustý, přidejte trochu vody. Pokud se vám zdá, že je příliš řídký, pokračujte ve vaření několik minut a v případě potřeby přidejte trochu rajčatového protlaku.

  • Mixér

Fáze 9 /11

Podle chuti okořeňte. Kečup dejte do hrnce nebo sklenice a nechte 2 hodiny v lednici.

Fáze 10 /11

Opečte si burgerové housky. Karbanátky opečte tradičním způsobem na pánvi s trochou oleje.

  • 6díl. Hamburgerové housky se sezamem
  • 15g Olivový olej

Fáze 11 /11

Burgery ozdobte kečupem, proužky červené cibule, sladkou hořčicí, okurkami, masem, rukolou a proužky papriky. Přidejte crudités a omáčky dle vlastního výběru.

  • 30g Sladká hořčice
  • 6plá. Nakládané okurky
  • 30g Rukola
  • 0.5díl. Oranžová paprika

Podobné recepty

Tefal
Tefal
15 min

Klasický domácí burger

ratings.NaN

Hovězí burger s domácím kečupem - recept Kitchen Coach | Tefal
Klasický domácí burger
Tefal
Tefal
1 hod. 3 min

Hovězí ragú s dýní

ratings.NaN

Hovězí burger s domácím kečupem - recept Kitchen Coach | Tefal
Hovězí ragú s dýní
Tefal
Tefal
1 hod. 15 min

Hovězí ragú s miso polévkou

ratings.NaN

Hovězí burger s domácím kečupem - recept Kitchen Coach | Tefal
Hovězí ragú s miso polévkou
Tefal
Tefal
1 hod.

Perské hovězí maso s bylinkami

Hodnocení 5 hvězdiček (průměr)

Hovězí burger s domácím kečupem - recept Kitchen Coach | Tefal
Perské hovězí maso s bylinkami
Tefal
Tefal
45 min

Dušené hovězí maso s rebarborou

ratings.NaN

Hovězí burger s domácím kečupem - recept Kitchen Coach | Tefal
Dušené hovězí maso s rebarborou