Hovězí burger s domácím kečupem
- Celková doba 3 hod. 20 min
- 30 min
Příprava - 50 min
Vaření - 2 hod.
Chlazení
Přísady
6 os.
1500 g Rajčata
15 g Olivový olej
3 díl. Cibule
3 díl. Česnek
30 g Cukr
30 g Jablečný ocet
3 g Chilli
3 g Mletá paprika
3 g Skořice
3 g Muškátový oříšek
3 g Sůl
3 g Pepř
630 g Flat iron steak
1.5 díl. Červená cibule
4.5 g Čerstvá petrželka
3 g Sůl
3 g Pepř
6 díl. Hamburgerové housky se sezamem
15 g Olivový olej
30 g Sladká hořčice
6 plá. Nakládané okurky
30 g Rukola
0.5 díl. Oranžová paprika
Příslušenství
Mixér Mlýnek na maso Odšťavňovač
Příprava
Fáze 1 /11
Na stroj připevněte odšťavňovač a rajčata jím nasekejte na malé kousky. Stiskněte "Start".
Fáze 2 /11
V hrnci rozehřejte kapku olivového oleje. Přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek a opékejte 5 minut. Posypte cukrem.
Fáze 3 /11
Zalijte jablečným octem, zamíchejte a přidejte rajčatovou passatu. Dochuťte chilli, paprikou, skořicí, solí a pepřem.
Fáze 4 /11
Přidejte muškátový oříšek a na mírném ohni nechte 45 minut vařit.
Fáze 5 /11
Maso nakrájejte na proužky tak, aby odpovídalo plnicí trubici mlýnku. Odstraňte šlachy a vazivové části. Umístěte mlýnek na maso se střední čepelí na stroj. Stiskněte "Start".
Fáze 6 /11
Část červené cibule nasekejte (do masa), zbytek nakrájejte na proužky (na housku), petrželku nasekejte. Petrželku a nasekanou červenou cibuli smíchejte s masem.
Fáze 7 /11
Směs rozdělte na karbanátky podle počtu osob, pro které vaříte. Každý kousek vyválejte do velké koule a mezi rukama zploštěte. Odložte na chladné místo.
Fáze 8 /11
Kečupovou směs dejte do mixéru. Stiskněte "Start". Pokud se vám zdá kečup hustý, přidejte trochu vody. Pokud se vám zdá, že je příliš řídký, pokračujte ve vaření několik minut a v případě potřeby přidejte trochu rajčatového protlaku.
Fáze 9 /11
Podle chuti okořeňte. Kečup dejte do hrnce nebo sklenice a nechte 2 hodiny v lednici.
Fáze 10 /11
Opečte si burgerové housky. Karbanátky opečte tradičním způsobem na pánvi s trochou oleje.
Fáze 11 /11
Burgery ozdobte kečupem, proužky červené cibule, sladkou hořčicí, okurkami, masem, rukolou a proužky papriky. Přidejte crudités a omáčky dle vlastního výběru.