Horká jablka se skořicí se zmrzlinou
- Celková doba 23 min
- 10 min
Příprava - 13 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
330 g Jablka
3 čl Med
1 čl Mletá skořice
2 čl Rum nebo calvados (lze vynechat)
6 Kopečky skořicové nebo vanilkové zmrzliny
6 Sušenky Speculoos
Příprava
Fáze 1 /5
Připravte si přísady.
330g Jablka 3čl Med 1čl Mletá skořice 2čl Rum nebo calvados (lze vynechat) 6 Kopečky skořicové nebo vanilkové zmrzliny 6 Sušenky Speculoos
Fáze 2 /5
Smíchejte jablka nakrájená na kostky, med, skořici a calvados v míse.
330g Jablka 3čl Med 1čl Mletá skořice 2čl Rum nebo calvados (lze vynechat)
Fáze 3 /5
Směs rozdělte do sklenic. Sklenice zakryjte víčkem a vložte je do hrnce. Přidejte 250 ml vody.
Fáze 4 /5
Tlakové vaření.
Fáze 5 /5
Do sklenic přidejte zmrzlinu a nadrobené sušenky. Podávejte a dobrou chuť!
6 Kopečky skořicové nebo vanilkové zmrzliny 6 Sušenky Speculoos