Havajské špízy s kuřecím a bramborami
- Celková doba 1 hod. 36 min
- 15 min
Příprava - 21 min
Vaření - 1 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
85 g Kečup
70 g Hnědý cukr
9 cl Sójová omáčka
4 pl. Olivový olej
1 pl. Rýžový ocet
1 Bio limetka
2 pl. Koření Colombo
2 strou. Nasekaný česnek
2 pl. Sezamový olej
Sůl, pepř
400 g Kuřecí plátky
500 g Čerstvý ananas
1 Velká zelená paprika
1 Velká červená paprika
1 Velká červená cibule
2 Brambory
1 sem. Sezam
Příprava
Fáze 1 /8
V misce si připravte marinádu. Smíchejte kečup, hnědý cukr, sójovou omáčku, polovinu olivového oleje, rýžový ocet, limetkovou kůru a šťávu, koření, nasekaný česnek a sezamový olej.
Fáze 2 /8
Kuřecí maso nakrájejte na kostičky o velikosti 2 cm.
Fáze 3 /8
Připravte si ananas a všechnu omytou a oloupanou zeleninu. Ananas a brambory nakrájejte na kostičky o velikosti 2 cm a papriky a cibuli na čtverečky o velikosti 2 cm. Od každé suroviny budete potřebovat 24 kostiček (nebo čtverečků).
Fáze 4 /8
Na varnou desku dejte hrnec s osolenou vodou a přiveďte ji k varu. Brambory vařte asi 5 až 10 minut. Dbejte na to, aby zůstaly pevné.
Fáze 5 /8
Na všech osm špízů střídavě napichujte kuřecí maso, zeleninu a ananas. Vytvořte je podle chuti.
Fáze 6 /8
Špízy dejte na talíř a potřete je marinádou. Talíř zakryjte fólií a dejte na hodinu do chladničky.
Fáze 7 /8
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 4. Po předehřátí přístroje dejte špízy na grilovací desku a grilujte je 15 minut. Pravidelně je otáčejte, aby se opekly ze všech stran.
Fáze 8 /8
V malém rendlíku redukujte zbývající marinádu na střední teplotě asi 2 až 3 minuty. Až budou špízy hotové, potřete je redukovanou marinádou a posypte sezamovými semínky. Ihned podávejte.