Grilované vepřové maso s pikantní omáčkou
- Celková doba 8 hod. 52 min
- 40 min
Příprava - 12 min
Vaření - 8 hod.
Chlazení
Přísady
4 os.
1 vět. Celer
2 strou. Česnek
10 sem. Kuličky bílého pepře
2 pl. Palmový cukr
2 pl. Rybí omáčka
2 pl. Ústřicová omáčka
1 plá. Vepřová panenka (3 cm silná)
1 čl Červená chilli pasta
1 pl. Tamarindová pasta
3 pl. Kokosová voda
0.5 Limetka (šťáva)
5 ston. Koriandr
2 Baby okurky
Příslušenství
Gril
Příprava
Fáze 1 /8
V malém mixéru rozmixujte řapík celeru, česnek, bílý pepř, polovinu palmového cukru, polovinu rybí omáčky a ústřicovou omáčku.
Fáze 2 /8
Vložte vepřové maso do misky a ochuťte marinádou. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte do chladničky alespoň na 8 hodin.
Fáze 3 /8
V malé misce připravte pikantní omáčku. Smíchejte palmový cukr, zbývající rybí omáčku, červenou chilli pastu, tamarindovou pastu, kokosovou vodu a citronovou šťávu. Listy a stonky koriandru nasekejte na malé kousky a přidejte do omáčky. Omáčka by měla být pikantní, slaná a mírně kyselá. Nalijte omáčku do malé servírovací misky. Dejte stranou.
Fáze 4 /8
Vložte desku do spotřebiče a nastavte program GRIL na 200 °C pro předehřátí na 10 minut.
Fáze 5 /8
Mezitím vyjměte vepřové maso z marinády a trochu osušte.
Fáze 6 /8
Jakmile je předehřátí dokončeno, vložte plátek vepřového masa do fritézy Easy Fry s grilovací deskou a spusťte program GRIL na 200 °C na 12 minut.
Fáze 7 /8
Okurky oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Dejte stranou.
Fáze 8 /8
Maso z desky vyjměte a nechejte na talíři 10 minut odpočinout. Nakrájejte na tenké proužky. Plátky okurky úhledně rozložte na servírovací talíře. Navrch položte nakrájené maso a přidejte trochu pikantní omáčky. Zbývající omáčku podávejte v samostatné malé misce. Dobrou chuť!