Glazovaný losos s divokým salátem
- Celková doba 30 min
- 20 min
Příprava - 10 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
4 os.
4 ks Filety z lososa (cca po 250 g)
1 ks Limetka
8 pl. Med
2 čl Sójová omáčka
200 g Různé listové saláty
12 ks Ředkvičky
2 ks Mango
1 ks Limetka
2 čl Med
Sůl
Olivový olej
Příprava
Fáze 1 /5
Lososa omyjte pod studenou tekoucí vodou a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Je-li to nutné, odstraňte kůži.
Fáze 2 /5
Omyjte limetku v horké vodě, osušte ji, nastrouhejte kůru a vymačkejte z ní šťávu. Limetkovou kůru a šťávu smíchejte s medem a sójovou omáčkou. Rybu potřete marinádou.
Fáze 3 /5
Listový salát omyjte a oklepejte do sucha. Oloupejte mango, překrojte je napůl podél pecky a nakrájejte na jemné plátky. Ředkvičky omyjte, osušte a nakrájejte na jemné plátky.
Fáze 4 /5
Zapněte gril. Zvolte program RYBY a stiskněte tlačítko OK. Po předehřátí přístroje dejte lososa na gril a zavřete ho: ryba se bude připravovat automaticky. Až bude losos „středně propečený“ (oranžová), vyjměte ho. Nechte ho chvilku odpočívat a znovu ho potřete marinádou.
Fáze 5 /5
Lososa podávejte se salátem, ředkvičkami a mangem. Salát pokapejte limetkovou šťávou, olivovým olejem a solí a podávejte.