Focaccia
- Celková doba 3 hod. 55 min
- 15 min
Příprava - 30 min
Vaření - 3 hod. 10 min
Chlazení
Přísady
6 os.
500 g Hladká mouka
30 cl Voda
5 g Sušené droždí
2 cl Olivový olej
5 g Sůl
10 g Sůl
1 sní. Rozmarýn
20 ml Olivového oleje
Příslušenství
Hnětací hák
Příprava
Fáze 1 /7
V míse stroje rozpusťte droždí na 10 minut ve vodě.
Fáze 2 /7
Do mísy přidejte mouku, olivový olej a sůl. Stiskněte "Start".
Fáze 3 /7
Z těsta vytvarujte kouli, přikryjte ji čistou utěrkou a nechte 3 hodiny odležet při pokojové teplotě (20-22 stupňů).
Fáze 4 /7
Předehřejte si troubu na 200 stupňů.
Fáze 5 /7
Těsto rozválejte a rozprostřete na vymazaný plech.
Fáze 6 /7
Povrch potřete olejem, mletou solí a rozmarýnem.
Fáze 7 /7
Pečte v troubě 30 minut na 200 stupňů.