Focaccia
- Celková doba 1 hod. 25 min
- 10 min
Příprava - 1 hod. 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
23 cl Voda
3 g Sušené pekařské droždí
1 čl Krupicový cukr
270 g Hladká mouka
5 pl. Olivový olej
5 g Jemná sůl
6 Cherry rajčata
6 g Mořská sůl Fleur de Sel
2 sní. Rozmarýn
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
Fáze 2 /8
V míse smíchejte vodu, cukr a droždí. Nechejte 5 minut odpočívat.
Fáze 3 /8
V míse smíchejte mouku, směs vody, cukru a droždí a sůl. Hněťte ručně 5 minut. Těsto by mělo zůstat tekuté a lepivé.
Fáze 4 /8
Do nádoby nalijte 3 lžíce oleje a vložte do ní těsto.
Fáze 5 /8
Těsto nechejte vykynout. Namočte si prsty do oleje a každých 15 minut udělejte 8 kapes.
Fáze 6 /8
Těsto potřete 2 lžícemi oleje. Naolejovanými prsty udělejte do těsta důlky. Přidejte cherry rajčata a posypte solí a rozmarýnem.
Fáze 7 /8
Pečení chleba/briošek.
Fáze 8 /8
Vyjměte a nechejte vychladnout na mřížce.