Falafel
- Celková doba 35 min
- 20 min
Příprava - 15 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
450 g Suchá cizrna
3 ks Malá cibule
3 strou. Česnek
1.5 čl Mletý kmín
45 g Koriandr
3 lžíce Tahini (sezamová pasta)
12 pl. Olivový olej
1.5 ks Citrón
Sůl, pepř
Příslušenství
Gril Odkapávací tác Fritovací koš
Příprava
Fáze 1 /4
Připravte ingredience. Sušenou cizrnu namočte přes noc ve velkém množství vody. Rozmixujte všechny ingredience spolu s cizrnou, která byla scezená, ale ještě neuvařená. Mixujte, dokud nedosáhnete pasty, která nebude příliš jemná. Směs by měla být dostatečně soudržná, aby se dala tvarovat na kuličky nebo placky, ale neměla by být příliš mokrá. Pokud je směs příliš mokrá, přidejte trochu cizrnové mouky.
Fáze 2 /4
Tvarujte falafely o hmotnosti přibližně 30 g. Nedělejte je příliš silné, aby se dobře propekly.
Fáze 3 /4
Umístěte polovinu falafelů do přístroje s odpovídajícím příslušenstvím. Spusťte proces vaření.
Fáze 4 /4
V polovině pečení falafely obraťte. Ze zbylých falafelů připravte druhou várku.