Zeleninové falafely - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Zeleninové falafely

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 40 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    20 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

4 os.

  • 1 Cuketa

  • 1 Malý lilek (nebo polovina velkého lilku)

  • 1 Červená paprika

  • 1 Cibule

  • 1 strou. Česnek

  • 6 cl Olivový olej

  • Sůl, pepř

  • 1 čl Tymián

  • 1 čl Paprika sladká

  • 200 g Konzervovaná cizrna

  • 50 g Cizrnová mouka nebo kukuřičný škrob (např. Maizena)

  • 400 g Čerstvá rajčatová omáčka

Příslušenství

  • Pánev
    Pánev

Příprava

Fáze 1 /5

Cuketu, lilek a červenou papriku opláchněte a nakrájejte na kostičky. Cibulku a česnek oloupejte a najemno nasekejte.

  • 1 Cuketa
  • 1 Malý lilek (nebo polovina velkého lilku)
  • 1 Červená paprika
  • 1 Cibule
  • 1strou. Česnek

Fáze 2 /5

Rozpalte pánev na vysokém plameni a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Veškerou najemno nakrájenou zeleninu orestujte na olivovém oleji 10 minut, přidejte sůl, pepř, tymián a papriku.

  • 1 Cuketa
  • 1 Malý lilek (nebo polovina velkého lilku)
  • 1 Červená paprika
  • 1 Cibule
  • 1strou. Česnek
  • 6cl Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • 1čl Tymián
  • 1čl Paprika sladká

Fáze 3 /5

Smíchejte zeleninu s lehce rozmačkanou cizrnou a moukou a vytvarujte malé kuličky. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody nebo rajčatové omáčky.

  • 200g Konzervovaná cizrna
  • 50g Cizrnová mouka nebo kukuřičný škrob (např. Maizena)

Fáze 4 /5

Přímo v hrnci pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Fáze 5 /5

Podávejte s ohřátou čerstvou rajčatovou omáčkou a přílohou rýže, těstovin nebo masa/ryb.

  • 400g Čerstvá rajčatová omáčka