Zeleninové falafely
- Celková doba 40 min
- 20 min
Příprava - 20 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Cuketa
1 Malý lilek (nebo polovina velkého lilku)
1 Červená paprika
1 Cibule
1 strou. Česnek
6 cl Olivový olej
Sůl, pepř
1 čl Tymián
1 čl Paprika sladká
200 g Konzervovaná cizrna
50 g Cizrnová mouka nebo kukuřičný škrob (např. Maizena)
400 g Čerstvá rajčatová omáčka
Příslušenství
Pánev
Příprava
Fáze 1 /5
Cuketu, lilek a červenou papriku opláchněte a nakrájejte na kostičky. Cibulku a česnek oloupejte a najemno nasekejte.
Fáze 2 /5
Rozpalte pánev na vysokém plameni a počkejte, dokud Thermal-Signal zcela nezčervená. Veškerou najemno nakrájenou zeleninu orestujte na olivovém oleji 10 minut, přidejte sůl, pepř, tymián a papriku.
Fáze 3 /5
Smíchejte zeleninu s lehce rozmačkanou cizrnou a moukou a vytvarujte malé kuličky. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody nebo rajčatové omáčky.
Fáze 4 /5
Přímo v hrnci pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Fáze 5 /5
Podávejte s ohřátou čerstvou rajčatovou omáčkou a přílohou rýže, těstovin nebo masa/ryb.