Dýňový koláč na Díkůvzdání
- Celková doba 48 min
- 15 min
Příprava - 33 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
4 os.
1 Linecké těsto
425 g Dýňové pyré
50 g Med
5 cl Smetana na vaření
50 g Hnědý cukr
2 Vejce
1 čl Tekutý vanilkový extrakt
0.25 čl Mleté koření čtyř chutí (tzv. quatre épices)
0.5 čl Solný květ nebo mořská sůl
Příprava
Fáze 1 /8
Těsto rozbalte a dejte do vymazané koláčové formy o průměru 24 cm nebo na děrovaný rošt. Těsto na dně koláče propíchejte vidličkou, aby se během předpečení nenafouklo.
Fáze 2 /8
Základ koláče dejte do přístroje. Začněte péct, aby se koláč předpekl.
Fáze 3 /8
Zkontrolujte, zda se těsto nenafouklo. V případě potřeby ho ještě propíchněte vidličkou.
Fáze 4 /8
V míse smíchejte dýňové pyré, med, smetanu, hnědý cukr, vejce, vanilku, koření a sůl a vymíchejte dohladka. Dýňovou směs nalijte na koláčový základ.
Fáze 5 /8
Spusťte pečení.
Fáze 6 /8
Při pečení dávejte pozor, aby se okraje nepřipálily a aby se těsto peklo rovnoměrně.
Fáze 7 /8
Po upečení otevřete rukojeť oběma rukama a koláč opatrně vyndejte. Před podáváním nechte vychladnout na drátěné mřížce. Koláč vyklopte ještě teplý.
Fáze 8 /8
Dýňový koláč můžete podávat podle chuti teplý nebo při pokojové teplotě.