Clafoutis s broskvemi a mandlemi
- Celková doba 18 min
- 10 min
Příprava - 8 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
6 os.
6 Půlky broskve, oloupané, nakrájené na osminy
3 Vejce
180 ml Mléko
75 g Cukr
120 g Mandlová mouka
3 čl Hořký mandlový extrakt (lze vynechat)
Cukr moučka na ozdobení
Pražené mandlové plátky na dekoraci
840 mg Zapékací misky, vymazané máslem
1 Kruh pečicího papíru pro vyložení varné nádoby
Příslušenství
Balení 6 sklenic
Příprava
Fáze 1 /5
Připravte si všechny přísady.
6 Půlky broskve, oloupané, nakrájené na osminy 3 Vejce 180ml Mléko 75g Cukr 120g Mandlová mouka 3čl Hořký mandlový extrakt (lze vynechat) Cukr moučka na ozdobení Pražené mandlové plátky na dekoraci 840mg Zapékací misky, vymazané máslem 1 Kruh pečicího papíru pro vyložení varné nádoby
Fáze 2 /5
Smíchejte vejce, mléko, cukr mandle a mandlový extrakt. Rozdělte do zapékacích misek.
3 Vejce 180ml Mléko 75g Cukr 120g Mandlová mouka 3čl Hořký mandlový extrakt (lze vynechat)
Fáze 3 /5
Přidejte ovoce. Zakryjte pečicím papírem. Vše umístěte do zapékací formy vyloženého pečicím papírem. Na dno zapékací formy nalijte 200 ml vody.
6 Půlky broskve, oloupané, nakrájené na osminy
Fáze 4 /5
Tlakové vaření.
Fáze 5 /5
Nechte vychladit. Pocukrujte, ozdobte plátky mandlí a podávejte.
Cukr moučka na ozdobení Pražené mandlové plátky na dekoraci