Clafoutis s broskvemi a mandlemi - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Clafoutis s broskvemi a mandlemi

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 18 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    8 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 6 Půlky broskve, oloupané, nakrájené na osminy

  • 3 Vejce

  • 180 ml Mléko

  • 75 g Cukr

  • 120 g Mandlová mouka

  • 3 čl Hořký mandlový extrakt (lze vynechat)

  • Cukr moučka na ozdobení

  • Pražené mandlové plátky na dekoraci

  • 840 mg Zapékací misky, vymazané máslem

  • 1 Kruh pečicího papíru pro vyložení varné nádoby

Příslušenství

  • Balení 6 sklenic
    Balení 6 sklenic

Příprava

Fáze 1 /5

Připravte si všechny přísady.

  • 6 Půlky broskve, oloupané, nakrájené na osminy
  • 3 Vejce
  • 180ml Mléko
  • 75g Cukr
  • 120g Mandlová mouka
  • 3čl Hořký mandlový extrakt (lze vynechat)
  • Cukr moučka na ozdobení
  • Pražené mandlové plátky na dekoraci
  • 840mg Zapékací misky, vymazané máslem
  • 1 Kruh pečicího papíru pro vyložení varné nádoby

Fáze 2 /5

Smíchejte vejce, mléko, cukr mandle a mandlový extrakt. Rozdělte do zapékacích misek.

  • 3 Vejce
  • 180ml Mléko
  • 75g Cukr
  • 120g Mandlová mouka
  • 3čl Hořký mandlový extrakt (lze vynechat)

Fáze 3 /5

Přidejte ovoce. Zakryjte pečicím papírem. Vše umístěte do zapékací formy vyloženého pečicím papírem. Na dno zapékací formy nalijte 200 ml vody.

  • 6 Půlky broskve, oloupané, nakrájené na osminy

Fáze 4 /5

Tlakové vaření.

Fáze 5 /5

Nechte vychladit. Pocukrujte, ozdobte plátky mandlí a podávejte.

  • Cukr moučka na ozdobení
  • Pražené mandlové plátky na dekoraci