Jahodové clafoutis
- Celková doba 42 min
- 10 min
Příprava - 32 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
20 Jahody
2 Celá vejce
30 g Cukr krupice
95 g Mléko
50 g Mouka
25 g Máslo solené
1 pl. Plátky mandlí
Moučkový cukr
Příslušenství
Hrnec/kastrol
Příprava
Fáze 1 /7
Předehřejte troubu na 170 °C.
Fáze 2 /7
Omyjte jahody a odstraňte stopky. Rozdělte jahody mezi dvě malé zapékací mísy.
Fáze 3 /7
Do misky rozklepněte vejce a přidejte cukr. Promíchejte. Přidejte mléko, následně mouku.
Fáze 4 /7
Rozpusťte máslo a přidejte ho do těsta.
Fáze 5 /7
Těsto nalijte na jahody a posypte plátky mandlí.
Fáze 6 /7
Dejte zapékací misky do trouby (bez víka) a pečte 30 minut.
Fáze 7 /7
Podávejte teplé nebo vychladlé. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.