Jahodové clafoutis - recept Hrnce a pánve | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Jahodové clafoutis

ratings.0

- /5 -

  • Celková doba 42 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    32 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

2 os.

  • 20 Jahody

  • 2 Celá vejce

  • 30 g Cukr krupice

  • 95 g Mléko

  • 50 g Mouka

  • 25 g Máslo solené

  • 1 pl. Plátky mandlí

  • Moučkový cukr

Příslušenství

  • Hrnec/kastrol
    Hrnec/kastrol

Příprava

Fáze 1 /7

Předehřejte troubu na 170 °C.

Fáze 2 /7

Omyjte jahody a odstraňte stopky. Rozdělte jahody mezi dvě malé zapékací mísy.

  • 20 Jahody

Fáze 3 /7

Do misky rozklepněte vejce a přidejte cukr. Promíchejte. Přidejte mléko, následně mouku.

  • 2 Celá vejce
  • 30g Cukr krupice
  • 95g Mléko
  • 50g Mouka

Fáze 4 /7

Rozpusťte máslo a přidejte ho do těsta.

  • 25g Máslo solené

Fáze 5 /7

Těsto nalijte na jahody a posypte plátky mandlí.

  • 1pl. Plátky mandlí

Fáze 6 /7

Dejte zapékací misky do trouby (bez víka) a pečte 30 minut.

Fáze 7 /7

Podávejte teplé nebo vychladlé. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

  • Moučkový cukr