Chléb bez hnětení
- Celková doba 2 hod. 15 min
- 10 min
Příprava - 30 min
Vaření - 1 hod. 35 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (2)
Přísady
6 os.
375 g Mouka na pečivo
300 ml Teplá voda
6 g Sušené pekařské droždí
7 g Jemná sůl
Příprava
Fáze 1 /8
V misce rozpusťte droždí v troše teplé vody. Nechejte působit 5 minut a poté přidejte zbývající vodu.
Fáze 2 /8
Přidejte mouku, poté sůl. Stěrkou nahrubo promíchejte.
Fáze 3 /8
Těsto nechejte kynout alespoň 1,5 hodiny přikryté utěrkou buď při pokojové teplotě nebo v troubě při 40 °C. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
Fáze 4 /8
Předehřejte fritézu Easy Fry na 200 °C. Pružinovou formu o průměru 18 cm vysypte moukou.
Fáze 5 /8
Když těsto vykyne, pomoučenými prsty na něj lehce naneste mouku. Těsto vyndejte z mísy (bude velmi lepivé).
Fáze 6 /8
Nahrubo vytvarujte kouli a vložte ji do pružinové formy. Pomocí ostrého nože nebo nůžek udělejte na horní části několik zářezů. Zakryjte alobalem.
Fáze 7 /8
Formu vložte do nádoby fritézy Easy Fry a pečte 10 minut při 200 °C. Po uplynutí 10 minut sejměte alobal a dále pečte při 200 °C po dobu 20 minut. Zkontrolujte, zda je chléb důkladně propečený poklepáním na jeho dno. Je hotový, když zní dutě.
Fáze 8 /8
Nechejte vychladnout na mřížce.