Bylinkové brambory s parmazánem
- Celková doba 20 min
- 15 minPříprava 
- 5 minVaření 
- 0 minChlazení 
Přísady
4 os.
- 4 ks Velké brambory (asi 1 kg) 
- 30 ml Olivový olej 
- 1 pl. Provensálské bylinky 
- Sůl a pepř 
- 50 g Strouhaný parmazán 
Příprava
Fáze 1 /3
Brambory vařte 6 minut v mikrovlnné troubě, dokud trochu nezměknou. Pak je nechte vychladnout. Nakrájejte brambory na 1 cm silné plátky. Smíchejte olivový olej, provensálské bylinky, sůl a pepř. Každý plátek brambor směsí potřete z obou stran.
Fáze 2 /3
Zapněte gril. Zvolte na grilu příslušný program a stiskněte tlačítko OK. Pak pokračujte tímto postupem: Grilovací desky potřete trochou oleje. Po předehřátí přístroje položte brambory na gril a gril přiklopte. Nechte grilovat 5 minut, dokud nebudou měkké a křehké.
Fáze 3 /3
Brambory dejte na velký talíř a posypte je parmazánem.

